Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αλλάζει όνομα η Folli Follie και συστήνει νέα εταιρία: Fosun με 33%, ομολογιούχοι 20-25%, Κουτσολιούτσοι κάτω από 17%

Αλλάζει όνομα η Folli Follie και συστήνει νέα εταιρία: Fosun με 33%, ομολογιούχοι 20-25%, Κουτσολιούτσοι κάτω από 17%
Οι ομολογιούχοι θα μπορούσαν στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που έχει ξεκινήσει να αποκτήσουν το 20% με 25% της νέας εταιρίας της Folli Follie
Η λύση της σύστασης μιας νέας Ανώνυμης Εταιρείας, η οποία δεν θα σχετίζεται μετοχικά με τον όμιλο Folli Follie, θα αγοράζει, όμως, για λογαριασμό του εμπορεύματα ή πρώτες ύλες και θα τις μεταπωλεί δηλαδή μοντέλο Καλογήρου…φαίνεται να προκρίνεται για την Folli Follie....σχέδιο που είχε αποκαλύψει το bankingnews. 
Με βάση νεότερες πληροφορίες υπάρχουν σκέψεις σε αυτή την νέα εταιρία οι μέτοχοι να είναι οι εξής
-Η κινεζική Fosun να αποκτήσει το 33% της νέας Folli Follie που παρεμπιπτόντως δεν θα ονομάζεται Folli Follie
-Οι ομολογιούχοι θα μπορούσαν στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που έχει ξεκινήσει να αποκτήσουν το 20% με 25% της νέας εταιρίας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους εξελίσσονται ικανοποιητικά και μπορεί έως τα μέσα της άλλης εβδομάδας να υπάρχουν εξελίξεις.
Μάλιστα κάποιοι ομολογιούχοι θα μπορούσαν να εισφέρουν και νέα κεφάλαια υπό όρους.
-Η οικογένεια Κουτσολιούτσου θα υποχωρήσει κάτω από 17% από 40% περίπου που κατέχει.

Το νέο μοντέλο

Μοντέλο διάσωσης αλά Καλογήρου, εξετάζουν οι σύμβουλοι της Folli Follie σε ανοικτή γραμμή με τη Fosun, μετά την απόφαση του δικαστηρίου να μην αποδεχθεί την αίτηση προσωρινής προστασίας, που είχε καταθέσει η εταιρεία ανέφερε πρόσφατα το bankingnews.
Πρόκειται ουσιαστικά για σύσταση νέας εταιρίας.
Πρόκειται για καθοριστική απόφαση καθώς αυτός που θα ελέγχει τη νέα εταιρεία χρηματοδοτώντας το αρνητικό κεφάλαιο κίνησης της Folli Follie, θα είναι πιθανότατα ο στρατηγικός επενδυτής, που θα αποκτήσει τα βασικά περιουσιακά στοιχεία της Folli Follie.
Όπως είναι γνωστόν, η Fosun εμφανίζεται διατεθειμένη, υπό προϋποθέσεις, να αναλάβει ρόλο «λευκού ιππότη» για τη διάσωση της Folli Follie και μια τέτοια λύση προκρίνεται από τους συμβούλους της εταιρείας καθώς ο κινεζικός όμιλος θέτει, προς το παρόν, τις μικρότερες απαιτήσεις.  
Ειδικότερα, είναι πρόθυμος να καλύψει ως και το σύνολο των νέων κεφαλαίων, που θα χρειαστεί η εταιρεία, για να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες, μέχρις ότου καταστούν θετικά τα EBITDA και οι ταμειακές ροές, χωρίς να ζητά εξασφαλίσεις επί περιουσιακών στοιχείων της, όπως κάνουν οι ομολογιούχοι.  
Το πρόβλημα είναι όμως ότι η Fosun χρειάζεται χρόνο για να διενεργήσει οικονομικό και νομικό έλεγχο, ο οποίος πλέον δεν υπάρχει με την προστασία να έχει αρθεί και τον όμιλο  Folli Follie να αντιμετωπίζει οξυμένο πρόβλημα ρευστότητας.
Για να αρθεί το παραπάνω αδιέξοδο η οικογένεια Κουτσολιούτσου φέρεται πρόθυμη να προσφέρει στον στρατηγικό επενδυτή που θα βάλει ενδιάμεση χρηματοδότηση τη δυνατότητα να βάλει ενέχυρα επί προσωπικών περιουσιακών της στοιχείων.
Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, για κάποια ακίνητα, που διαθέτει η οικογένεια στο Χόνγκ Κονγκ.
Εφόσον η πρόθεση της οικογένειας δεν αποτελεί άλλη μια παρελκυστική πολιτική και τα ακίνητα που βάζει στο τραπέζι έχουν αξιόλογη εμπορική αξία, η παραπάνω λύση μπορεί να αποβεί λειτουργική καθώς εξασφαλίζει τη Fosun ή οποιονδήποτε άλλο πρόθυμο επενδυτή από τον κίνδυνο να βάλει νέα κεφάλαια, αλλά να μην πετύχει τη συναίνεση των ομολογιούχων στο σχέδιο εξυγίανσης.
Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση του ομίλου Λεμονή (Καλογήρου) η Vetria AE εταιρεία συμφερόντων Σάμι Φάις στην οποία απέκτησε ποσοστό 10% (σ.σ. με δυνατότητα αγοράς επιπρόσθετου 10%) η Αττικά Πολυκαταστήματα αγόραζε εμπορεύματα και τα μεταπωλούσε στον όμιλο Λεμονή, καλύπτοντας τις ανάγκες νέας χρηματοδότησης της εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης