Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βελτιωμένη η κατάσταση με την πυρκαγιά στην Χαλκιδική – Προσπάθειες έως το μεσημέρι να τεθεί υπό έλεγχο

Βελτιωμένη η κατάσταση με την πυρκαγιά στην Χαλκιδική – Προσπάθειες έως το μεσημέρι να τεθεί υπό έλεγχο
Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων βοηθά και η μείωση της έντασης των ανέμων
Πολύ καλύτερη θεωρείται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις η εικόνα από το πύρινο μέτωπο, το οποίο εξακολουθεί να είναι ενεργό στη Σιθωνία Χαλκιδικής, καθώς εκτιμούν ότι εντός των επόμενων ωρών θα καταφέρουν να θέσουν την πυρκαγιά στη Σάρτη υπό μερικό έλεγχο.
Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης υποστήριξε ότι «μετά τις συσκέψεις που έγιναν υπό την αιγίδα του περιφερειάρχη και των συντονιστών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έχουν έρθει από την Αθήνα, ο υπαρχηγός επιχειρήσεων, πιστεύω ότι θα καταφέρουνε μέσα στην νύχτα και νωρίς το πρωί να δοθεί ένας μερικός έλεγχος της πυρκαγιάς και μέχρι το μεσημέρι να πάμε σε μια οριστική λύση του προβλήματος με την πυρκαγιά».
Ο κ.Στεργιάδης τόνισε ότι η κατάσταση είναι καλύτερη, η ένταση του ανέμου έχει πέσει από τα 6 με 7 μποφόρ που ήταν το πρωί στα 4 και αυτό βοηθάει ώστε να μην υπάρχει επέκταση της πυρκαγιάς στο πευκοδάσος τη περιοχής.
Σύμφωνα με τον κ. Στεργιάδη, το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι αρκετά εκτεταμένο, ξεκινάει από το Πλατανίτσι, τις Καβουρότρυπες και φτάνει μέχρι και την περιοχή βόρεια του οικισμού της Σάρτης, ενώ μέχρι στιγμής έχουν καεί περίπου στις 3 με 4 χιλιάδες στρέμματα.
Πρόσθεσε, δε, ότι με τα τωρινά δεδομένα δεν απειλείται ο οικισμός, ωστόσο, λόγω του έντονου καπνού, έχουν παρατηρηθεί περιστατικά δυσφορίας σε ορισμένους πολίτες.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία  επιχειρούν συνολικά 148 πυροσβέστες με 59 υδροφόρα οχήματα, 73 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 35 πυροσβέστες με 29 βοηθητικά οχήματα, από τις Περιφερειακές Πυροσβεστικές Διοικήσεις Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και  Θράκης, Θεσσαλίας και Ηπείρου.
Το Πυροσβεστικό Σώμα, τις πρωινές ώρες, εισηγήθηκε για προληπτικούς λόγους την απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Κάμπος.
Δεν υπάρχουν αναφορές ότι κάηκαν σπίτια εντός του οικισμού της Σάρτης και, όπως είπε ο κ. Στεργιάδης, γλύτωσαν από τις φλόγες, οι μεγάλες κατοικίες τις παρυφές του δάσους.  
Όσον αφορά το πώς εκδηλώθηκε η φωτιά, ο κ.Στεργιάδης είπε ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε όταν ξερό δέντρο στην περιοχή Καβουρότρυπες έπεσε πάνω σε κολώνα της ΔΕΗ.
Στη συνέχεια, πήρε φωτιά από σπινθήρες λόγω του ισχυρού ανέμου που έπνεε στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης