Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ανοδικές τάσεις στις τιμές ενέργειας σε Γερμανία και Γαλλία - Οι προβλέψεις για την κατανάλωση

tags :
Ανοδικές τάσεις στις τιμές ενέργειας σε Γερμανία και Γαλλία - Οι προβλέψεις για την κατανάλωση
Προβλήματα στον ανεφοδιασμό μονάδων με άνθρακα λόγω των χαμηλών επιπέδων της στάθμης των ποταμών
Οι γερμανικές τιμές χονδρικής πώλησης την Πέμπτη 25/10/2018 το απόγευμα σημείωσαν άνοδο, καθώς τα χαμηλά επίπεδα των ποταμών περιόρισαν την παραγωγή σε εργοστάσιο άνθρακα στο Main, οι προβλέψεις για την αιολική ενέργεια διέφεραν ευρέως και η ασθενέστερη πρόβλεψη της ζήτησης για τις διακοπές στην Αυστρία αποδείχθηκε υπερβολική, σύμφωνα με το Reuters.
Οι traders σημείωσαν ότι η ισοδύναμη γαλλική τιμή ημέρας εξακολουθεί να έχει ένα premium, αν και χαμηλότερo ενώ οι τιμές της επόμενης εβδομάδας κινούνται χαμηλότερα λόγω των ασθενέστερων ρυθμών αύξησης της ζήτησης.
Η γερμανική τιμή ενέργειας βάσης για παράδοση την Παρασκευή 26/10 κέρδισε 36,8% στα 66 ευρώ (75,10 δολ) μεγαβάτ/ώρα (MWh), έχοντας ανοίξει στα 57,5 ευρώ.
Το γαλλικό ημερήσιο συμβόλαιο έχασε 2,1% στα 70 ευρώ, αλλά διατήρησε premium έναντι του γερμανικού.
Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από γερμανικές ανεμογεννήτριες - τουρμπίνες θα μπορούσε να διαμορφωθεί μεταξύ 12,8 gigawatts (GW) και 19 GW την Παρασκευή 26/10 μετά από 24,7 GW την προηγούμενη ημέρα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που δημοσίευσε η Refinitiv Eikon.

Οι γερμανικές μονάδες

Η Γερμανική εταιρεία κοινής ωφέλειας Uniper ανακοίνωσε ότι 510 MW Staudinger5 μονάδα καύσης άνθρακα κοντά στη Φρανκφούρτη θα μειώσει το φορτίο εξαιτίας του γεγονότος ότι φορτηγίδες προμήθειας άνθρακα που κινούνται στο Ρήνο αντιμετωπίζουν προβλήματα διέλευσης λόγω των χαμηλότερων επιπέδων νερού.
Το εργοστάσιο παραγωγής άνθρακα GKM στο Mannheim θα μειώσει το φορτίο έως και 441 MW έως την Παρασκευή το απόγευμα.

Αύξηση κατανάλωσης την προσεχή εβδομάδα

Η γαλλική πυρηνική διαθεσιμότητα μειώθηκε κατά 1,4 μονάδες στο 72,8% της μέγιστης χωρητικότητας.
Η κατανάλωση ενέργειας αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,1 GW κατά μέσο όρο την επόμενη εβδομάδα στη Γερμανία και κατά 8,3 GW στη Γαλλία, λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας κατά περίπου 5 βαθμούς Κελσίου καθώς η αγορά κινείται σε ρυθμούς φθινοπώρου.
Ωστόσο, η αργία της ερχόμενης Πέμπτης θα πρέπει να μειώσει κάπως τη ζήτηση, καθώς πολλές επιχειρήσεις στη Γαλλία και στις Καθολικές περιοχές της Γερμανίας επεκτείνουν τις διακοπές και την Παρασκευή ενώ η Αυστρία έχει εθνική εορτή στις 26 Οκτωβρίου.
Το βασικό φορτίο της Γερμανίας Cal'19, το ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς, έχασε 0,9% στα 52,2 ευρώ / MWh.
Η γαλλικό συμβόλαιο 2013 βασικού φορτίου έχασε 0,6%, φθάνοντας στα 56,4 ευρώ / MWh.
Τα ευρωπαϊκά συμβόλιαια επί δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα Δεκεμβρίου 2018, μειώθηκαν σε επίπεδο τιμής κατά 3,2% στα 18,98 ευρώ ανά τόνο.
Ο ευρωπαϊκός άνθρακας API2 παράδοσης για το 2019, μειώθηκε κατά 0,7% στα 96,8 δολάρια ανά τόνο.

Πηγή: www.worldenergynews.gr 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης