Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγα λεπτά με την έναρξη των συναλλαγών - Χαμηλός τζίρος και απουσία ενδιαφέροντος

tags :
Λίγα λεπτά με την έναρξη των συναλλαγών - Χαμηλός τζίρος και απουσία ενδιαφέροντος
ΑΓΟΡΑ: Υποτονικό και πάλι το ξεκίνημα. Στις αγορές του εξωτερικού το βλέμμα, στις οποίες δεν επικρατεί θετικό κλίμα. Αν δεν στρώσει εκεί η κατάσταση, θα σερνόμαστε…

Θα μας πείτε, όταν εκεί το κλίμα ήταν καλό εμείς τι κάναμε; Είπαμε στα καλά ακολουθούμε τον δικό μας δρόμο και στα κακά αντιδράμε ανάλογα ή και χειρότερα.

Αυτά παθαίνεις όταν έχεις πολιτικούς που κοιτάνε τους ψήφους αντί να δώσουν λύσεις ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Γι΄αυτό και οι εταιρείες την κάνουν.

ΤΖΙΡΟΣ: Μετά από 15 περίπου λεπτά συνεδρίασης και ακόμα δεν έχουμε δει τζίρο πάνω από 1 εκατ. ευρώ.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Περιμένεις να περάσει καμιά ώρα, για να ανοίξουν κάμποσες. Μεγάλα τα ανοίγματα μεταξύ αγοραστών και πωλητών, λόγω απουσίας εντολών. Στις μικρές ειδικά, μια εντολή στο -10% και μια στο +10%.

Επιπλέον τουλάχιστον 25 μετοχές είχαν μόνο εντολές πώλησης στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης.

COCA COLA: Άνοιξε στο -2% με αποτίμηση 9,6 δισ. ευρώ. Δεν μας κάνει εντύπωση η υποχώρηση. Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι η υψηλή αποτίμηση. Αλλά άμα είναι μαζεμένο ένα χαρτί…

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πτωτικό το άνοιγμα για Πειραιώς, Eurobank, μικρές απώλειες για Εθνική και αμετάβλητη η Alpha Bank. Ο δείκτης με απώλειες 0,4%. Λίγα λεπτά αργότερα γύρισε με άνοδο 0,5% αφού βγήκαν αγορές σε Εθνική και Alpha κυρίως.

ΔΕΗ: Πτωτικό το άνοιγμα και εδώ αλλά με μικρότερο όγκο συγκριτικά με τη χθεσινή συνεδρίαση όπου άλλαξαν χέρια 800 χιλ. τεμάχια στο σύνολο της ημέρας.

NEXANS: Δίνει μάχη ο μέτοχος μειοψηφίας με εντολή αγοράς και σήμερα στα 1,61 ευρώ, συνολικού όγκου 700 χιλ. τεμαχίων. Έχει πάρει 7 χιλ. τεμάχια.

ΝΗΡΕΥΣ: Εντολή αγοράς 60 χιλ. τεμαχίων στα 0,1602 ευρώ και στα 0,16 ευρώ ζητάνε να αγοράσουν 110 χιλ. τεμάχια. Στο +10% και στα 0,1790 οι πωλητές δίνουν 42 χιλ. τεμάχια.

MERMEREN: Κρίμα να μην έχει αυτή η εισηγμένη εμπορευσιμότητα ή ο νέος μέτοχος να μην έχει όραμα να μεγαλώσει την εισηγμένη.

Φανταστείτε να συγχωνευόταν και η Παυλίδης, να αύξανε σε μέγεθος, να βελτιωνόταν και η διασπορά. Τώρα μετά και τη δημόσια πρόταση έχουν μείνει λίγα κομμάτια ελεύθερα.

QUEST: Άλλο ένα κόσμημα για το ΧΑ. Μία μικρούλα εταιρεία πριν λίγα χρόνια και σήμερα έχει αποτίμηση 175 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης