Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Β. Κορέα: Παραμένουμε προσηλωμένοι στη συμφωνία με τις ΗΠΑ για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου

Β. Κορέα: Παραμένουμε προσηλωμένοι στη συμφωνία με τις ΗΠΑ για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου
Το βορειοκορεατικό υπουργείο Άμυνας εξέφρασε την επιθυμία της χώρας να επιτευχθεί η ειρήνη στην περιοχή
Τη θέση ότι η Βόρεια Κορέα παραμένει προσηλωμένη στις συμφωνίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Κορέα για την αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου, διατύπωσε σήμερα (26/10) ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Kim Hyong-ryong, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Πεκίνο.
Ειδικότερα, ο βορειοκορεάτης υπουργός Άμυνας τόνισε ότι «η βούληση της Βόρειας Κορέας να συμβάλει στην ειρήνη στην περιοχή είναι σταθερή και συμπαγής», προσθέτοντας ότι «ενημερώνει τον κοσμο για αυτό εφαρμόζωντας πλήρως τη δήλωση Βόρειας Κορέας και ΗΠΑ στις 12 Ιουνίου 2018».
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong-un, συναντήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο στη Σιγκαπούρη και συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.
Παράλληλα, ο Kim Hyong-ryong τόνισε ότι το ζήτημα που αφορά την ειρήνη «διευκρινίστηκε επίσης και στην κοινή δήλωση του Σεπτεμβρίου», κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ του Kim Jong-un και του προέδρου της Νότιας Κορέας, Moon Jae-in.
Η συνάντηση των δύο ηγετών ήταν η τρίτη που πραγματοποιήθηκε κατά το τρέχον έτος, μετά από αυτες του Απριλίου και του Μαΐου, καθώς Βόρεια και Νότια Κορέα πραγματοποιούν συνεχώς βήματα για την αποπυρηνικοποίηση και την επίτευξη ειρήνης στην περιοχή.
Μάλιστα, στο πλαίσιο της τελευταίας συνάντησης, ανακοινώθηκε σήμερα η αποσυναρμολόγηση έντεκα θέσεων φρουρών στα σύνορα των δύο χωρών μέχρι τον Νοέμβριο, με στόχο την απομάκρυνση όλων των σχετικών θέσεων στο εγγύς μέλλον.
«Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης να διεξάγουν συνομιλίες σε επίπεδο εργασίας για να απομακρύνουν όλες τις υπόλοιπες θέσεις φρουρών μα βάση την πρόοδο της δοκιμαστικής απομάκρυνσης των έντεκα», ανέφεραν οι στρατηγοί των δύο χωρών μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών στο χωριό Πανμουνγιόμ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης