Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νέες απειλές από Bulut: Η Ελλάδα θα καταστραφεί σε 3 με 4 ώρες εάν επιτεθεί στην Τουρκία

Νέες απειλές από Bulut: Η Ελλάδα θα καταστραφεί σε 3 με 4 ώρες εάν επιτεθεί στην Τουρκία
Σε κλιμάκωση της επιθετικής ρητορικής κατά της Ελλάδας προχωράει η Τουρκία
Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εκτόξευσε ο επικεφαλής σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Yigit Bulut, προειδοποιώντας για πλήρη καταστροφή σε περίπτωση που αρχίσει πόλεμος με την Τουρκία.
«Η Ελλάδα θα καταστραφεί ολοκληρωτικά σε τρεις με τέσσερις ώρες εάν κηρύξει πόλεμο κατά της Τουρκίας» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, απέδωσε το περιστατικό με το Barbaros στην ανατολική Μεσόγειο σε πιέσεις που δέχθηκε η Ελλάδα από τρίτους τονίζοντας ότι «η Ελλάδα αναγκάστηκε από μεγάλες δυνάμεις να επιτεθεί στην Τουρκία».

Το επεισόδιο με το Barbaros

Tην προηγούμενη εβδομάδα, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για ένταση στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ όπου επιχειρεί η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», ενώ ισχυρίζονταν ότι η ελληνική φρεγάτα προσπάθησε να εμποδίσει έρευνες του Barbaros.
Τα τουρκικά μέσα ισχυρίζονται ότι το ελληνικό πλοίο παρεμπόδισε το τουρκικό ερευνητικό σκάφος και υπήρξε αντίδραση από τις τουρκικές θαλάσσιες δυνάμεις.

Κλιμάκωση της επιθετικής ρητορικής

Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες, η Άγκυρα έχει κλιμακώσει την επιθετική ρητορική κατά της Ελλάδας, με τις δηλώσεις του Bulut να είναι μόνο το τελευταίο... κρούσμα.
Νωρίτερα, σήμερα (26/10/2018) το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είχε διαμηνύσει ότι δεν δέχεται συμβουλές από την Ελλάδα.
«Σχετικά με την οριοθέτηση των περιοχών της ναυτικής δικαιοδοσίας, η Τουρκία, όπως ίσχυε και πριν, θα συνεχίσει να ενεργεί σύμφωνα με δίκαιες αρχές και όλες τις ειδικές περιστάσεις» αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
Στο πλαίσιο αυτό «δεν υπάρχει κάποια συμβουλή που θα μπορούσαμε να δεχθούμε από την Ελλάδα σχετικά με τις τεχνικές οριοθέτησης στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».
Υπενθυμίζεται ότι χθες (25/10/2018) το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επεσήμανε σε ανακοίνωση ότι «η οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ στο σύνολό της, θα καθοριστεί βάσει του διεθνούς δικαίου και ασφαλώς όχι λαμβάνοντας υπόψη ανυπόστατες και αυθαίρετες θεωρίες που υιοθετεί η παραβάτις του διεθνούς δικαίου Τουρκία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης