Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μήνυμα Παυλόπουλου σε Τουρκία: Δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε ούτε κεραία από τα δικαιώματα μας

Μήνυμα Παυλόπουλου σε Τουρκία: Δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε ούτε κεραία από τα δικαιώματα μας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διεμήνυσε στην Τουρκία ότι «η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα να θωρακίζει τα νησιά της»
Την πρόθεση της Ελλάδας να ασκήσει πλήρως τα κυριαρχικά της δικαιώματα διεμήνυσε στην Τουρκία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
«Καλούμε την Τουρκία να ζήσουμε μαζί ειρηνικά, αλλά δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε ούτε κεραία από τα δικαιώματα μας» τόνισε κατά το γεύμα που παρέθεσε προς τιμή του ο διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Δημήτριος Μπίκος, στο πλαίσιο των εορτασμών για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα, τόνισε ότι «η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα να θωρακίζει τα νησιά της, ασκεί στο ακέραιο όλα τα κυριαρχικά της δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης της, κατά το Δεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, με τον πολιτικώς πρόσφορο και θεσμικώς καλύτερο τρόπο σε ό,τι αφορά και τη συνταγματική μας τάξη», κάτι που ισχύει για την ΑΟΖ, σε εφαρμογή του Δικαίου της Θάλασσας.

Μήνυμα στα Σκόπια

Ο κ. Παυλόπουλος, απευθυνόμενος στα Σκόπια ξεκαθάρισε ότι πρώτα θα γίνει η αναθεώρηση του Συντάγματος, όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών και μετά θα υπάρξει ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
«Μόνο όταν ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες από την πλευρά του γειτονικού κράτους και όταν ολοκληρωθεί η αναθεώρηση του Συντάγματος, όπως ακριβώς έχουμε καθορίσει το πλαίσιο και αφού διαπιστωθεί ότι η αναθεώρηση έλαβε χώρα μέσα σε αυτό το πλαίσιο, τότε είναι δυνατό να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για πρόσκληση προς ένταξη στο ΝΑΤΟ», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης