Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση της Forthnet κατέθεσαν Vodafone και Wind

tags :
Δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση της Forthnet κατέθεσαν Vodafone και Wind
Προσφορά για το 32,4% της Forthnet κατέθεσε το κοινό σχήμα των Vodafone Hellas – Wind Hellas
Προσφορά για το 32,4% της Forthnet κατέθεσε το κοινό σχήμα των Vodafone Hellas – Wind Hellas σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν κατέθσε προσφορά ο όμιλος ΑΝΤ1.
Στελέχη της Forthnet που μίλησαν στο bankingnews, δήλωσαν άγνοια των εξελίξεων.
Να σημειωθεί ότι η προθεσμία κατάθεσης των προσφορών έληγε στις 17:00 ώρα Λονίδου (19:00 ώρα Ελλάδος).
Μετά την κατάθεση των προσφορών θα ακολουθήσει περίοδος δύο εβδομάδων, στη διάρκεια της οποίας θα αξιολογηθούν οι φάκελοι των προσφορών.
Στη συνέχεια, σύμβουλοι και τράπεζες θα αποφασίσουν κατά πόσον οι προτάσεις που έχουν στα χέρια τους είναι ικανοποιητικές και, εάν ναι, θα προχωρήσουν σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τον ενδιαφερόμενο επενδυτή που προκρίνουν.
Σημειώνεται ότι η NOVA εξυπηρετεί 689 χιλιάδες μοναδικά νοικοκυριά με τους συνδρομητές broadband υπηρεσιών να ανέρχονται στις 562 χιλιάδες ενώ οι συνδρομητές pay TV υπηρεσιών στις 417 χιλιάδες.
Στα τέλη της χρήσης τα νοικοκυριά με Nova 3Play/συνδυαστικές υπηρεσίες της Forthnet, ανήλθαν στις 290 χιλιάδες.
Το μερίδιο των συνδρομητών Nova 3Play, σε σχέση με το σύνολο της συνδρομητικής βάσης της Forthnet διαμορφώθηκε στο 42%.
Να σημειωθεί ότι όπως είχε αναφέρει το bankingnews.gr, σε προηγούμενο δημοσίευμά του,  είχε αρχίσει να ωριμάζει το ενδεχόμενο οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές να συνεργαστούν και στο τέλος της ημέρας το σκέλος της τηλεφωνίας να περάσει σε Vodafone-Wind ενώ η δραστηριότητα της Nova να ελεγχθεί από τον όμιλο Κυριακού.
Αυτό προϋποθέτει να υπάρξει συνεργασία των δύο πλευρών στο σκέλος της τηλεόρασης και της επίτευξης αμφοτέρων οικονομιών κλίμακας.
Άλλωστε τόσο η Vodafone όσο και η Wind δεν αποτελούν παραγωγούς τηλεοπτικού περιεχομένου και δεν φαίνεται να έχουν στη στρατηγική τους να κινηθούν προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Άλλωστε και στη συνδρομητική τηλεόραση που διαθέτουν στους πελάτες τους δεν παράγουν περιεχόμενο αλλά αγοράζουν.
Έτσι θεωρείται ότι θα εξυπηρετηθούν από μια ευρύτερη συνεργασία με τον όμιλο Κυριακού που θα τους εξασφαλίζει περιεχόμενο σε χαμηλότερα κόστη και ταυτόχρονα και οι δύο πλευρές μέσω των καναλιών διανομής που διαθέτουν θα εξασφαλίζουν προβολή και ευκολότερη προώθηση των προϊόντων τους.
Την  ίδια στιγμή ο όμιλος Κυριακού είναι προφανές ότι με την απόκτηση της Nova θα ενισχύσει τη θέση του στην τηλεοπτική αγορά και ταυτόχρονα θα έχει καλύτερο περιβάλλον για την αναδιάρθρωση δανεισμού του ομίλου Antenna.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης