Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Αναβάλλεται η φιέστα Erdogan στο Νέο Αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης

Τουρκία: Αναβάλλεται η φιέστα Erdogan στο Νέο Αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης
Αναβάλλεται η φιέστα Erdogan στο Νέο Αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης 
Μέχρι και πριν από λίγες εβδομάδες όλοι, ακόμη και οι διεθνείς αεροπορικές εταιρείες, είχαν ενημερωθεί ότι η 29 Οκτωβρίου 2019, εθνική εορτή της Τουρκίας, θα ήταν η ημέρα που η Κωνσταντινούπολη θα άλλαζε κύριο αεροδρόμιο καθώς όλος ο μηχανισμός και οι πτήσεις θα μεταφέρονταν από το Ataturk στο Νέο Αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης με τον Recep Tayyip Erdogan να κόβει την κορδέλα.
Βάσει σχεδιασμού σχεδόν καμία πτήση διεθνούς εταιρείας δεν θα πραγματοποιούνταν το τριήμερο και μόνο η Turkish Airlines θα κάλυπτε την σύνδεση της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας με το εξωτερικό και το εσωτερικό.
Πρώτες πτήσεις που θα πραγματοποιούνταν, αυτές με συμβολικό χαρακτήρα για τον Τούρκο Πρόεδρο, προς τα κατεχόμενα της Κύπρου και το αδελφό Αζερμπαϊτζάν.
Το σχέδιο μπήκε προσωρινά στο συρτάρι και μόλις στις 14 Οκτωβρίου και σε χαμηλούς τόνους υπήρξε ενημέρωση ότι η μετακόμιση στο “μεγαλύτερο, κάτω από μία στέγη, αεροδρόμιο του κόσμου” αναβάλλεται για τις 31 Δεκεμβρίου.
Έως τότε από το Νέο Αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης (σ.σ. δεν έχει διευκρινισθεί εάν είναι προσωρινή ή οριστική επωνυμία) θα πραγματοποιείται ένας μικρός αριθμός τοπικών πτήσεων κυρίως για "εσωτερική κατανάλωση" καθώς πέρα από τα όποιες δοκιμές χρειάζονται να γίνουν η παράλληλη λειτουργία και ασύμφορη είναι και μη λειτουργική ειδικά σε ότι αφορά τις μετεπιβιβάσεις.
Ένας από τους βασικούς λόγους της αναβολής είναι η καθυστέρηση στις εργασίες λόγω απεργιών από τους εργαζόμενους που διεκδικούσαν καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η ίδια η τουρκική κυβέρνηση από την έναρξη των εργασιών έως τον περασμένο Φεβρουάριο, 27 εργαζόμενοι έχασαν την ζωή τους κατά την κατασκευή του έργου.
Πάντως, δεν είναι λίγες οι φωνές στην γειτονική χώρα που θεωρούν ότι η νέα ημερομηνία μετακόμισης (31 Δεκεμβρίου) μπορεί να οδηγήσει σε νέο φιάσκο, καθώς οι καιρικές συνθήκες στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι και οι καλύτερες για ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα πολύ περισσότερο στην καρδία της εορταστικής περιόδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης