Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ - Ψύχραιμη η αγορά

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ - Ψύχραιμη η αγορά
ΑΓΟΡΑ: Άντεξε σήμερα και έκλεισε με οριακές απώλειες και χαμηλό τζίρο. Έβαλαν πλάτη, Motor Oil, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ και Τιτάν.

Αν αφαιρεθούν τα πακέτα οι καθαρές συναλλαγές ήταν κάτω από 30 εκατ. ευρώ. Από τον συνολικό των 41 εκατ. ευρώ, τα 13 εκατ. ευρώ τα έκανε η Alpha Bank.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τα πακέτα δημιουργούν αίσθηση και η αγορά ψάχνει αυτούς που χτίζουν θέση. Για εμάς εντύπωση δεν προκαλεί να χτίζει κάποιος θέση στο -50%, αλλά τι ξέρουν αυτοί που αγόραζαν στα ψηλά και πουλάνε στα χαμηλά.

Σε κάθε περίπτωση η στήλη είναι επιφυλακτικοί συνολικά με τις τράπεζες και δεν πιστεύουμε ότι χρειάζεται να κουράζουμε το μυαλό μας όταν υπάρχουν δεκάδες άλλες εταιρείες φθηνές, χωρίς αστερίσκους.

Τις παρακολουθούμε επομένως τις τράπεζες, γιατί από αυτές πολλές φορές κρίνεται η τάση αλλά διαλέγουμε από τον πάγκο με τις ευκαιρίες και όχι από τον πάγκο με τα ρίσκα.

ΣΕΛΟΝΤΑ: Απόφαση να δράσουν συντονισμένα στην επικείμενη πώληση οι πρώην βασικοί μέτοχοι της εταιρείας, οι οποίοι συγκεντρώνουν ποσοστό κάτι παραπάνω από 10%.

Ίδια περίπτωση με Νηρέα, αλλά και το αποτέλεσμα θα είναι μάλλον το ίδιο. Μπορεί να μπλοκαριστεί η δημόσια πρόταση, αλλά έρχεται dilution, εκτός και αν βάλουν και αυτοί το χέρι στην τσέπη.

Ειδικά στη συγκεκριμένη εταιρεία, έχουν μείνει αποκαΐδια και δεν χρειάζεται να θυμηθούμε τα παλιά. Τα νέα έχουν σημασία και το βασικό νέο είναι πως πρέπει να μπουν λεφτά.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ: Τα γράψαμε πρόσφατα για τη μετοχή. Φθηνή και με καλή απόδοση για τους μετόχους. Δηλαδή 0,085 ευρώ ανά μετοχή καθαρό ως επιστροφή κεφαλαίου και 0,05 ευρώ μέρισμα που έχει φόρο.

Η μετοχή στα 1,60 ευρώ έχει απόδοση 8,4% μεικτή. Τι να λέμε τώρα. Λες και δίνουν πολλές τέτοια χρήματα στους μετόχους. Και δεν είναι η πρώτη φορά.

Αλλά ουδείς αγοραστής φιλοτιμήθηκε να βάλει καμιά εντολή ψηλά. Δεν υπήρχαν και πωλητές βέβαια από την άλλη. Ποιος ξέρει ποιοι έχουν ξεχασμένα χαρτιά εκεί.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ (απάντηση): Συνεπέστατη και από τις λίγες που δίνουν εκτιμήσεις και τις τηρούν μέχρι τελευταίο ευρώ. Δεν μπορούμε να πούμε όμως ότι στην αποτίμηση των 480 εκατ. ευρώ είναι φθηνή.

Στη χρήση 2017 είχε καθαρά κέρδη 28,6 εκατ. ευρώ, στο πρώτο εξάμηνο του 2018 είχε καθαρά κέρδη 11,8 εκατ. ευρώ με τον καθαρό δανεισμό να είναι στα 24,3 εκατ. ευρώ και την καθαρή θέση στα 199,6 εκατ. ευρώ.

ΕΧΑΕ: Με μικρό όγκο ενισχύθηκε 1,43% και έκλεισε στα 3,90 ευρώ. Χαμηλή η κερδοφορία αλλά είπαμε, δεν θα μείνει και χωρίς χρηματιστήριο η Ελλάδα.

ΕΛΠΕ: Αντέδρασε και αυτή και έκλεισε λίγο κάτω από τα 7 ευρώ με χαμηλό όγκο.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Συνεχίζεται η διόρθωση. Δεν θα αποκλείαμε να γύρισε λίγο ακόμα χαμηλότερα, εκεί κοντά στα 4 ευρώ που θα τα έχει καλή στήριξη, αφού τα είχε δει πριν λίγους μήνες αλλά και δύο ακόμα φορές το 2014.

ΝΗΡΕΥΣ: Με όγκο 60 χιλ. τεμάχια έκλεισε στα 0,1730 ευρώ και με άνοδο 6,27%. Υπήρχαν από το πρωί μεγάλες εντολές αγοράς. Αποτίμηση 50,8 εκατ. ευρώ.

ΕΛΒΕ: Στα 3,30 ευρώ με ελάχιστο όγκο και αποτίμηση 10,9 εκατ. ευρώ. Τα μισά τα έχει σε ρευστό ή άμεσα ρευστοποιήσιμα η εισηγμένη και υπερκαλύπτουν τα δάνεια. Λογικά με τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου στο σύνολο της χρήσης θα έχει χαμηλό p/e και θα παίζει και σημαντικά κάτω από την καθαρή θέση.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Η διόρθωση συνεχίζεται και η μετοχή έχει υποχωρήσει πλέον στα 1,15 ευρώ, ήτοι αποτίμηση 21,1 εκατ. ευρώ. Καλή η στηριξούλα στα τρέχοντα επίπεδα, αλλά ιδανικά για υποψήφιους αγοραστές γύρω από το 1 ευρώ.

ΕΛΤΟΝ: Με απώλειες το κλείσιμο στα 1,10 ευρώ. Πλησιάζει καλή στήριξη και η αποτίμηση των 29,4 εκατ. ευρώ δεν αποτυπώνει το μέγεθος της εταιρείας και τα θεμελιώδη που δείχνει η λογιστική κατάσταση, εκτός και αν στο δεύτερο εξάμηνο υπάρχουν αρνητικές εκπλήξεις. Δεν μας έχει μάθει σε τέτοια όμως η εταιρεία.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Σωστή η έκθεση της IBG που μείωσε την τιμή στόχο στα 0,66 ευρώ αν και λίγο καθυστερημένη, αφού το πράγμα φώναζε καιρό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης