Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Alpha Trust: Στις 690 - 700 μονάδες «βλέπουν» το ΓΔ στο τέλος του 2018 οι αναλυτές

tags :
Alpha Trust: Στις 690 - 700 μονάδες «βλέπουν» το ΓΔ στο τέλος του 2018 οι αναλυτές
Alpha Trust: Συγκρατημένα αισιόδοξες οι προβλέψεις των επενδυτών για το κλείσιμο του 2018
Ολοκληρώθηκαν οι προβλέψεις για το δ' τρίμηνο του 2018 μέσα από το «Τηλεσκόπιο» της Alpha Trust, με τη συμμετοχή Επαγγελματιών του Χρηματοπιστωτικού Κλάδου και Ανεξάρτητων Ιδιωτών, τηρώντας την απόλυτη ανωνυμία των συμμετεχόντων.
Ουδέτερη ή συγκρατημένα αισιόδοξη στάση εμφανίζονται να κρατούν σε γενικές γραμμές οι συμμετέχοντες για το τέταρτο τρίμηνο του 2018.
Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες (με βάση μέσες εκτιμήσεις) αναμένουν οριακές μεταβολές για την Ελληνική αγορά μετοχών, με τον Γενικό Δείκτη του Χ.Α. να κλείνει το 2018 στα επίπεδα των 690-700 μονάδων.
Περισσότερο απαισιόδοξοι εμφανίζονται για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, όπου τόσο Επαγγελματίες, όσο και Ιδιώτες αναμένουν αρνητική μεταβολή της τάξεως του 4% για το τρίμηνο.
Οι έντονες διακυμάνσεις και η τρέχουσα υποχώρηση των χρηματιστηριακών αξιών στην Ελληνική αγορά, έχει προφανώς επιδράσει στις εκτιμήσεις των συμμετεχόντων, που εμφανίζονται αρκετά πιο συγκρατημένοι σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Ελαφρώς αισιόδοξοι οι Επαγγελματίες του κλάδου για την αγορά των Ελληνικών Ομολόγων, προβλέπουν ότι το yield της δεκαετίας μπορεί να κυμανθεί σε σχετικά καλύτερα επίπεδα (κοντά στο 4,1%), ενώ δε λείπουν ακραίες εκτιμήσεις (από 3,1% έως 4,9%).
Περισσότερο συντηρητικοί οι Ανεξάρτητοι συμμετέχοντες, που προβλέπουν σταθεροποίηση των yields στο 4,20%, με σημαντική διασπορά των εκτιμήσεων τους από 2,5% έως 6,6%.
Ουδέτερες ή οριακά θετικές τάσεις αναμένονται και για τις αγορές των ΗΠΑ, αφού στο τέλος του τριμήνου ο Dow Jones εκτιμάται από το μέσο όρο των συμμετεχόντων, ότι θα κλείσει υψηλότερα κατά 1% (Επαγγελματίες) ή 0,2% (Ιδιώτες), ενώ οι αποδόσεις του δείκτη NASDAQ εκτιμώνται μηδενικές για τους Ιδιώτες και οριακά θετικές (0,4%) για τους Επαγγελματίες.
Συγκρατημένη αισιοδοξία και για την τιμή της Apple, όπου μέχρι το τέλος της χρονιάς οι Επαγγελματίες τη θέλουν 1,9% και οι Ιδιώτες 1% υψηλότερα.
Τις ίδιες προσδοκίες σχετικά με τις αποδόσεις των 10ετών Γερμανικών Ομολόγων μοιράζονται Ιδιώτες και Επαγγελματίες, αφού σε επίπεδο μέσων εκτιμήσεων και οι δύο κατηγορίες εκτιμούν ότι η χρονιά θα κλείσει με τα yields των bunds αυξημένα κατά 3 bps.
Σημαντική διαφοροποίηση μεταξύ των δύο κατηγοριών, εντοπίζεται σε σχέση με την πορεία των Αμερικάνικων 10ετών Ομολόγων, όπου οι Επαγγελματίες εκτιμούν ότι η ανοδική τάση των αποδόσεων θα είναι αρκετά υψηλότερη (yield 3,16% έναντι 3,09% για τους Ανεξάρτητους). Αντίθετα, σύμπνοια υπάρχει στις προσδοκίες σχετικά με την τιμή του Μπρεντ (+1,7%).
Μικρές μεταβολές αναμένονται τόσο για την Ισοτιμία Ευρώ/Δολάριο, όσο και στην τιμή του Χρυσού ή την αξία του Bitcoin.

www.baningnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης