Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος: Χρέος μας να υπερασπιζόμαστε την αδιαμφισβήτητη Ελληνικότητα της Μακεδονίας

Παυλόπουλος: Χρέος μας να υπερασπιζόμαστε την αδιαμφισβήτητη Ελληνικότητα της Μακεδονίας
Τι ανέφερε από τη Θεσσαλονίκη ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος
«Oι ηρωικοί νεκροί του Μακεδονικού Μετώπου θα μας θυμίζουν πάντα ότι έπεσαν υπερασπιζόμενοι και την, αδιαμφισβήτητη πια, Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας.
Με τον ίδιο δε τρόπο θα μας θυμίζουν και το δικό μας χρέος προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε  από τη Θεσσαλονίκη ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
Ο κ. Παυλόπουλος μετά την επιμνημόσυνη δέηση στα Κοιμητήρια του Ζέιτενλικ, δήλωσε ότι «τιμούμε σήμερα εδώ, στα Κοιμητήρια του Ζέιτενλικ, την μνήμη των 20.500 στρατιωτών των Συμμαχικών Δυνάμεων της Αντάντ, οι οποίοι έπεσαν στο Μακεδονικό Μέτωπο, δίνοντας την ζωή τους θυσία στον βωμό της Ελευθερίας αλλά και των άλλων θεμελιωδών αρχών του Πολιτισμού μας.
Η θυσία τους αυτή πρέπει να μας εμπνέει και σήμερα, αφού η υπεράσπιση των ίδιων αρχών και αξιών είναι πάντα επίκαιρη και επιτακτική, όπως αποδεικνύει και η κρίσιμη κατάσταση στην περιοχή των Βαλκανίων αλλά και σε όλη την Ευρώπη.
Για εμάς, τους Έλληνες, οι ηρωικοί νεκροί του Μακεδονικού Μετώπου θα μας θυμίζουν πάντα ότι έπεσαν υπερασπιζόμενοι και την, αδιαμφισβήτητη πια, Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας.
Με τον ίδιο δε τρόπο θα μας θυμίζουν και το δικό μας χρέος προς αυτή την κατεύθυνση».
Ακόμη, αναφέρθηκε στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους και σημείωσε πως για να μην ζήσουμε ξανά τους ίδιους εφιάλτες δημιουργήθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση και οραματιστήκαμε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, παρατηρώντας πως υπάρχουν σήμερα δυνάμεις που το επιβουλεύονται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη να αντισταθούμε σε αυτές.
Σημειώνεται ότι στα Συμμαχικά Κοιμητήρια τελέστηκε μνημόσυνο από τον μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως Βαρνάβα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε την έδρα της μητρόπολης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης