Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος για επέκταση αιγιαλίτιδας ζώνης: Χώρισε τη χώρα στα δυο ο Κοτζιάς με τη δήλωσή του

Κουμουτσάκος για επέκταση αιγιαλίτιδας ζώνης: Χώρισε τη χώρα στα δυο ο Κοτζιάς με τη δήλωσή του
Ο  Γ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για ανακοίνωση επέκτασης κυριαρχίας επ’ ευκαιρία μια επικοινωνιακής τελετής χωρίς προετοιμασία και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων
Χώρισε τη χώρα στα δύο η δήλωση του Ν. Κοτζιά  κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του ΥΠΕΞ περί επέκτασης στα 12 ναυτικά μίλια της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο Πέλαγος σε πρώτη φάση, υποστήριξε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος.
«Η μισή χώρα έχει το δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα η άλλη μισή δεν το έχει» τόνισε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, όπως μεταδίδει το skai.gr,αναφέροντας ότι η στάση αυτή της κυβέρνησης δίνει δικαιώματα στην Τουρκία να αναφέρει ότι η Ελλάδα αποδέχεται ότι στο Αιγαίο «υπάρχουν ειδικές συνθήκες» και δεν εφαρμόζεται πλήρως το διεθνές δίκαιο.
Κατά τον ίδιο, «υπάρχει η ουσία και ο τρόπος της κίνησης…
Αν ο τρόπος αν είναι λανθασμένος υποσκάπτει και την κίνηση, και εδώ έγιναν και τα δυο λάθος».
Μάλιστα, έκανε λόγο για ανακοίνωση επέκτασης κυριαρχίας επ’ ευκαιρία μια επικοινωνιακής τελετής χωρίς προετοιμασία και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων.
Πρόσθεσε ότι  ο κ. Κοτζιάς ανακοίνωσε κι άλλες κινήσεις ανέτοιμες όπως πιθανή επέκταση μέχρι τον Παγασητικό στην οποία ο τέως υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «ζητάμε γνώμες».
Ο κ. Κουμουτσάκος εκτίμησε πως ενδεχομένως κατελήφθη εξαπήνης και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας  ότι επιχειρεί να διορθώσει αυτό το λάθος και το τεράστιο έλλειμμα ενημέρωσης της αντιπολίτευσης, με την προώθηση νόμου για την αιγιαλίτιδα και όχι με Προεδρικά Διατάγματα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης