Ξενογιαννακοπούλου: Επιτάχυνση των θεσμικών αλλαγών στην Δημόσια Διοίκηση

Ξενογιαννακοπούλου: Επιτάχυνση των θεσμικών αλλαγών στην Δημόσια Διοίκηση
Yπάρχει η δυνατότητα προσλήψεων «8.000 δημοσίων υπαλλήλων με προτεραιότητα στους τομείς της Παιδείας, Υγείας και του κοινωνικού κράτους, σύμφωνα με την Μ. Ξενογιαννακοπούλου
Στόχος της κυβέρνησης είναι η επιτάχυνση των θεσμικών αλλαγών στην Δημόσια Διοίκηση με την ενδυνάμωσή της με το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό, την ποιοτική αναβάθμισή της και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της, τονίζει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, σε συνέντευξή της στο «Έθνος της Κυριακής».
Η ίδια αναφέρει ότι μέσα στο 2019 θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα για τα «Ψηφιακά ΚΕΠ», ενώ για προσλήψεις υπογραμμίζει ότι υπάρχει η δυνατότητα προσλήψεων «8.000 δημοσίων υπαλλήλων με προτεραιότητα στους τομείς της Παιδείας, Υγείας και του κοινωνικού κράτους».
Επιπλέον, όπως σημειώνει «προχωρά η διαδικασία για την πρόσληψη 3.000 για στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι και 4.500 στην Ειδική Αγωγή», ενώ επιταχύνονται οι διαδικασίες της κινητικότητας καθώς «εγκρίθηκαν η κάλυψη 5.481 θέσεων μέσω μετατάξεων και αποσπάσεων δημοσίων υπαλλήλων και η ενίσχυση του ΑΣΕΠ με προσωπικό λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας».
Περαιτέρω, η υπουργός εκφράζει τη λύπη της για την παραίτηση του Ν. Κοτζιά και σημειώνει ότι «σε κάθε περίπτωση η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης είναι σταθερή και η υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών αποτελεί προτεραιότητα», ενώ «η ανάληψη του υπουργείου Εξωτερικών από τον ίδιο τον πρωθυπουργό έδωσε με σαφήνεια αυτό το μήνυμα».
Ακόμη, κατά την ίδια, «τα δημοσιονομικά μεγέθη της οικονομίας και η διεθνής αναγνώρισή τους συνηγορούν με την ακύρωση της περικοπής των συντάξεων».
Μάλιστα, εγκαλεί τον Κυρ. Μητσοτάκη για «καιροσκοπική και μικροπολιτική αντιμετώπιση των εθνικών θεμάτων» και για «δεξιά διολίσθηση της ΝΔ με νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα», ενώ για το σχέδιο της ΝΔ για τη Δημόσια Διοίκηση αναφέρει ότι «αποβλέπει σε απολύσεις και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δημοσίου με την «οικειοθελή» επιστροφή στην πιο σκληρή μνημονιακή περίοδο».
Σε ερώτηση για τη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με δεδομένη την «κορυφαία διαφωνία για το Μακεδονικό», σημειώνει ότι «η κοινή δέσμευση είναι ότι η κυβέρνηση προχωρά με ενότητα, υλοποιώντας τις μεγάλες προτεραιότητες για τη στήριξη του κοινωνικού κράτους και των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων», ενώ στο ενδεχόμενο «εν πλώ αλλαγής της κυβερνητικής πλειοψηφίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει ότι «η κυβέρνηση έχει δεδομένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία».
Μεταξύ άλλων, η κ. Ξενογιαννακοπούλου θεωρεί πολιτική και κοινωνική ανάγκη τη συγκρότηση προοδευτικού μετώπου «απέναντι στην ακροδεξιά και το νεοφιλελευθερισμό» και με στόχο στην Ευρώπη την «αλλαγή των συσχετισμών στα κέντρα αποφάσεων», ενώ στο εάν ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να στηρίξει «όπως ο Νίκος Κοτζιάς» την υποψηφιότητα του Παύλου Γερουλάνου για τον Δήμο Αθηναίων απαντά ότι «ο πρωθυπουργός έχει αναφερθεί στην ανάγκη προοδευτικών συνεργασιών στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαδικασίες με τις οποίες αξιολογεί τις επιμέρους υποψηφιότητες».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS