Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λωρίδα της Γάζας: Παλαιστίνιοι μαχητές συμφώνησαν να σταματήσουν την εκτόξευση ρουκετών κατά του Ισραήλ

Λωρίδα της Γάζας: Παλαιστίνιοι μαχητές συμφώνησαν να σταματήσουν την εκτόξευση ρουκετών κατά του Ισραήλ
Το Ισραήλ έπληξε δεκάδες στόχους τα ξημερώματα του Σαββάτου 27/10 στη Γάζα, απ' όπου νωρίτερα είχαν εκτοξευτεί ρουκέτες
Παλαιστίνιοι μαχητές ανακοίνωσαν το Σάββατο 27/10 ότι θα σταματήσουν τις επιθέσεις ενάντια στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, μία μέρα μετά τις περισσότερες εκτοξεύσεις ρουκετών που πραγματοποίησαν από τον Αύγουστο του 2018, όπως μεταδίδει το Reuters.
Μάλιστα, το Παλαιστινιακό Ισλαμικό Τζιχάντ, μία ένοπλη οργάνωση που δραστηριοποιείται στη Γάζα, εξήγησε ότι έριξε ρουκέτες για αντίποινα για τον θάνατο τεσσάρων Παλαιστινίων από Ισραηλινούς στρατιώτες κατά τις διαδηλώσεις της Παρασκευής 26/10.
Η απάντηση του Ισραήλ ήταν δεκάδες αεροπορικές επιθέσεις σε στόχους στη Γάζα.
Τελικά με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου, επιτεύχθηκε μία ανακωχή.
"Μετά από επαφές ανάμεσα στην ηγεσία του Ισλαμικού Τζιχάντ και τους αδερφούς μας στην Αίγυπτο συμφωνήθηκε μία αμοιβαία κατάπαυση του πυρός άμεσα" ανέφερε ο εκπρόσωπος Daoud Shehab, προσθέτοντας ότι "το Ισλαμικό Τζιχάντ θα συμμορφωθεί με την εκεχειρία, αν και το Ισραήλ κάνει το ίδιο".
Νωρίτερα, ο αντισυνταγματάρχης και εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Jonathan Conricus κατηγόρησε τη Συρία και το Ιράν για εμπλοκή στις επιθέσεις με τις ρουκέτες, προειδοποιώντας μάλιστα ότι η απάντηση του Ισραήλ δεν θα είναι γεωγραφικά περιορισμένη.
Σημειώνεται ότι το Ισραήλ έπληξε δεκάδες στόχους τα ξημερώματα του Σαββάτου 27/10 στη Γάζα, απ' όπου νωρίτερα είχαν εκτοξευτεί ρουκέτες, οι περισσότερες από τον περασμένο Αύγουστο, όπως μεταδίδει το Reuters.
Δεν υπήρξαν θύματα από την ανταλλαγή πυρών στη Γάζα, ενώ η Χαμάς ανακοίνωσε ότι οι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν ως αντίποινα για τον θάνατο τεσσάρων Παλαιστίνιων σε διαδηλώσεις στα σύνορα την Παρασκευή 26/10.
Η παλαιστινιακή οργάνωση ανέφερε ότι θα σταματήσει, εφόσον κάνει το ίδιο και το Ισραήλ.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι η Χαμάς είναι υπεύθυνη για ό,τι συμβεί, αλλά και ότι έπληξε 80 στόχους, μεταξύ των οποίων και ένα τετραώροφο κτίριο, στο οποίο στεγάζονταν τα κεντρικά της Χαμάς.
Ήταν η απάντηση για τις 30 και πλέον ρουκέτες που εκτόξευσε η παλαιστινιακή οργάνωση προς ισραηλινό έδαφος.
Στο Ισραήλ ήχησαν και πολεμικές σειρήνες, ενώ στη Γάζα, όπου ακούγονταν εκρήξεις, η Χαμάς είχε εκκενώσει όλους τους πιθανούς στόχους.
Η βία κλιμακώθηκε μετά τον θάνατο τεσσάρων Παλαιστινίων στις διαδηλώσεις της Παρασκευής από Ισραηλινούς στρατιώτες.
Το Ισραήλ υποστήριξε ότι οι στρατιώτες του δέχτηκαν επιθέσεις με χειροβομβίδες και εκρηκτικές συσκευές και πως μερικοί διαδηλωτές παραβίασαν και τα σύνορα.
Οι Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν στα σύνορα από τις 30 Μαρτίου 2018, ζητώντας να σταματήσει ο αποκλεισμός του Ισραήλ στη Γάζα και να τους δοθεί το δικαίωμα να επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη, από όπου εκδιώχθηκαν το 1948 για να ιδρυθεί το κράτος του Ισραήλ.
Συνολικά 213 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε αυτό το διάστημα, ενώ έχει χάσει τη ζωή του και ένας Ισραηλινός στρατιώτης από ελεύθερο σκοπευτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης