Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rouhani (Ιράν): Οι Ευρωπαίοι απομονώνουν τις ΗΠΑ λόγω των νέων οικονομικών κυρώσεων στο Ιράν

Rouhani (Ιράν): Οι Ευρωπαίοι απομονώνουν τις ΗΠΑ λόγω των νέων οικονομικών κυρώσεων στο Ιράν
Έναν χρόνο πριν κανείς δεν θα μπορούσε να πιστέψει πως η Ευρώπη θα στέκονταν στο πλευρό του Ιράν και κατά των ΗΠΑ
Την άποψη ότι οι ΗΠΑ έχουν απομονωθεί από τους παραδοσιακούς συμμάχους τους λόγω της αντιπαράθεσης τους με το Ιράν εξέφρασε ο πρόεδρος του Ιράν Hassan Rouhani λέγοντας ότι «ακόμη και η Ευρώπη συντάσσεται με την Τεχεράνη στο θέμα των αμερικανικών κυρώσεων».
Όπως αναφέρει το Reuters, ο ιρανός πρόεδρος μιλώντας στο Κοινοβούλιο υπογράμμισε ότι «δεν συμβαίνει συχνά, οι ΗΠΑ να παίρνουν μία απόφαση και οι παραδοσιακοί σύμμαχοί τους να τους εγκαταλείπουν» αναφερόμενος στην επικριτική στάση της Ευρώπης απέναντι στην απόφαση Trump να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του 20154 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
«Έναν χρόνο πριν κανείς δεν θα μπορούσε να πιστέψει..., πως η Ευρώπη θα στέκονταν στο πλευρό του Ιράν και κατά των ΗΠΑ» πρόσθεσε ο Ιρανός πρόεδρος.
Το θέμα της συζήτησης στην κοινοβουλευτική συνεδρίαση, ήταν ο ανασχηματισμός της ιρανικής κυβέρνησης καθώς τη θέση του υπουργού Οικονομικών ανέλαβε ο ακαδημαϊκός . Farhad Dejpasand γνωστός ως «ο τεχνοκράτης».
Η οικονομία της χώρα έχει δεχθεί σημαντικά πλήγματα μετά τις νέες αμερικανικές κυρώσεις με την κυβέρνηση να αναζητά τρόπους εξόδου από την κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης