Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Mattis (υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Η δολοφονία του Khashoggi υπονομεύει τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή

Mattis (υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Η δολοφονία του Khashoggi υπονομεύει τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή
Η δολοφονία του αρθρογράφου της Washington Post έχει εξελιχθεί σε κρίση για τη Σαουδική Αραβία
Η δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Jamal Khashoggi υπονομεύει τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή, όπως δήλωσε σήμερα (27/10/2018) ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Jim Mattis.
Μάλιστα προειδοποίησε ότι, οι ΗΠΑ θα λάβουν πρόσθετα μέτρα εναντίον των υπαιτίων του αποτρόπαιου αυτού εγκλήματος.
Η δολοφονία του αρθρογράφου της Washington Post έχει εξελιχθεί σε κρίση για τη Σαουδική Αραβία ενώ αρκετές συμμαχικές της χώρες αντέδρασαν έντονα απέναντι στο Ριάντ, που ηγείται ενός περιφερειακού μπλοκ ενάντια στην αυξανόμενη ιρανική επιρροή στη Μέση Ανατολή, όπως αναφέρει το Reuters.
Πάντως ο Mattis τόνισε ότι ο σεβασμός των ΗΠΑ για τον λαό της Σαουδικής Αραβίας είναι δεδομένος, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της αραβικής χώρας, Adel al-Jubeir, δήλωσε πως όσοι βρίσκονται πίσω από τη δολοφονία θα διωχθούν, αν και η σχετική έρευνα θα απαιτήσει χρόνο.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, σημείωσε από την πλευρά του, πως θα πρέπει να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα τον ρόλο του Ριάντ στην αντιπαράθεση με το Ιράν και ως ενός σημαντικού αγοραστή αμερικανικών όπλων.   
«Η αποτυχία οποιασδήποτε χώρας να συμμορφωθεί με τους διεθνείς κανόνες και το κράτος δικαίου υπονομεύει την περιφερειακή σταθερότητα σε μια εποχή που είναι περισσότερο αναγκαία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Mattis, χωρίς πάντως να κατονομάσει τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης