Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ανώτατος Ρώσος διπλωμάτης: Προετοιμαζόμαστε για πόλεμο - Θα απαντήσουμε σε μία αμερικανική επίθεση

Ανώτατος Ρώσος διπλωμάτης: Προετοιμαζόμαστε για πόλεμο - Θα απαντήσουμε σε μία αμερικανική επίθεση
Ρώσος αξιωματούχος τονίζει, πως η Μόσχα προετοιμάζεται για πόλεμο στην περίπτωση κατά την οποία τον ξεκινήσει η Ουάσινγκτον
Η Μόσχα προετοιμάζεται για πόλεμο, όπως επιβεβαιώνει ανώτερος Ρώσος διπλωμάτης, λίγες μέρες μετά την προειδοποίηση του Vladimir Putin για πυρηνική απάντηση σε μία πυραυλική επίθεση εναντίον της Ρωσίας.  
Μετά την απόφαση των ΗΠΑ για την αποχώρησή τους από την ιστορική συμφωνία ελέγχου των πυρηνικών όπλων μεσαίου βεληνεκούς (INF), ο Ρώσος αξιωματούχος τονίζει, πως η Μόσχα προετοιμάζεται για πόλεμο στην περίπτωση κατά την οποία τον ξεκινήσει η Ουάσινγκτον.   
Μιλώντας στα Ηνωμένα Έθνη, ο Andrey Belousov, αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος ελέγχου όπλων του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, τόνισε, πως η Μόσχα στην πραγματικότητα προετοιμάζεται για πόλεμο
αλλά μόνο για να υπερασπιστεί τον λαό της απέναντι σε μία αμερικανική επίθεση.
«Σε μια πρόσφατη συνάντηση, οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για πόλεμο. Ναι, η Ρωσία προετοιμάζεται για πόλεμο, μπορώ να το επιβεβαιώσω», δήλωσε ο Belousov προσθέτοντας πως «ετοιμαζόμαστε να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, την εδαφική μας ακεραιότητα, τις αξίες μας και τον λαό μας».
Η συγκέντρωση μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων και οι μεγάλης κλίμακας ασκήσεις της Ρωσίας, που συχνά έχουν περιγραφεί από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ως προετοιμασίες για τον πόλεμο, είναι αμυντική ανάγκη, σημείωσε.
Η Ρωσία δεν επιδιώκει μια αντιπαράθεση, πρόσθεσε, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ.
«Γιατί αλλιώς οι ΗΠΑ να αποσύρονται από την INF, να αυξάνουν το πυρηνικό τους δυναμικό και να υιοθετούν ένα νέο πυρηνικό δόγμα που θα μειώσει το όριο χρήσης πυρηνικών όπλων», σημείωσε και πρόσθεσε: «αυτό είναι το ερώτημα για όλους μας».
Οι δηλώσεις του Belusov ήρθαν μετά από ένα ρωσικό σχέδιο ψηφίσματος για την ενίσχυση της Συνθήκης INF, που απαγορεύει τα πυρηνικά όπλα ενδιάμεσης εμβέλειας και το οποίο απορρίφθηκε από τον ΟΗΕ.
«Οι περισσότεροι από εκείνους που ψήφισαν ήταν υποστηρικτές της Συνθήκης INF. Δεν καταλαβαίνω τη θέση τους», δήλωσε ο Ρώσος διπλωμάτης.
Μεταξύ αυτών που καταψήφισαν το σχέδιο ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Γαλλία και, φυσικά, οι ΗΠΑ.
Η απόφαση του Trump για την αποχώρηση από την INF ανησύχησε τόσο την Ευρώπη όσο και τη Μόσχα, η οποία προειδοποίησε ότι «θα κάνει τον κόσμο πιο επικίνδυνο τόπο».
Η Ουάσιγκτον κατηγόρησε τη Ρωσία για την κατασκευή πυραύλων απαγορευμένων από την INF, ενώ η Μόσχα υποστήριξε ότι η αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα στην Ευρώπη, μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε επιθετικό όπλο.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin προειδοποίησε ότι εάν οι ΗΠΑ αναπτύξουν πυρηνικούς πυραύλους μέσου βεληνεκούς στην Ευρώπη, θα θέσουν σε κίνδυνο ολόκληρη την ήπειρο και θα επιφέρουν αντίποινα.




Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης