Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην μαθητική παρέλαση στην Αθήνα ο Γαβρόγλου – Τι δήλωσαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων

Στην μαθητική παρέλαση στην Αθήνα ο Γαβρόγλου – Τι δήλωσαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων
Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε ότι για να "πάει μπροστά" η χώρα χρειάζεται «σοβαρότητα, δουλειά και απόσταση από τα μεγάλα λόγια και τα συνθήματα, για να εκπληρώσουμε τις προσδοκίες, κυρίως της νέας γενιάς»
«Η χώρα σύσσωμη με το λαό της αψήφησε τη λογική των αριθμών και υπερασπίστηκε αξίες του ανθρωπισμού, της Ευρώπης, της Ιστορίας μας» το 1940 , δήλωσε μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης στο κέντρο της Αθήνας ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.
Ο ίδιος χαρακτήρισε ως μιας «λαμπρής σελίδας στην ιστορία του λαού και της πατρίδας μας», τη σημερινή εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και σημείωσε ότι «ο λαός ξαναστάθηκε όρθιος και έδωσε θύματα για τα οποία πρέπει αιωνίως να είμαστε ευγνώμονες γιατί πολλά από τα στοιχεία της δημοκρατίας μας σήμερα δεν θα ήταν ικανά να υπάρχουν αν δεν υπήρχε η θυσία αυτών των ανθρώπων».
Εκ μέρους της Βουλής, ως αντιπρόεδρος, ο Μάριος Γεωργιάδης αφού τόνισε ότι τα παιδιά που παρέλασαν είναι το μέλλον της χώρας, πρόσθεσε ότι θα πρέπει «να μείνουν στην Ελλάδα και να κάνουν ακόμη καλύτερη τη χώρα μας», ενώ ως εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε στη θέση του κόμματος κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.
Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, αφού χαρακτήρισε τη σημερινή «ημέρα εθνικής ενότητας και υπερηφάνιας», τόνισε ότι για να "πάει μπροστά" η χώρα χρειάζεται και «σοβαρότητα, δουλειά και απόσταση από τα μεγάλα λόγια και τα συνθήματα, για να εκπληρώσουμε τις προσδοκίες, κυρίως της νέας γενιάς».
Ο εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, υπογράμμισε ότι  η 28η Οκτωβρίου μας ενώνει όλους και συμπλήρωσε ότι «με ομοψυχία, με εθνική αυτοπεποίθηση, χωρίς ηττοπάθεια, παλέψαμε από τη σωστή πλευρά της ιστορίας και κερδίσαμε».
Ο γραμματέας των ΑΝΕΛ, Κωσταντίνος Καράμπελας, υπογράμμισε ότι η σημερινή επέτειος είναι «επέτειος ανάδειξης της ελληνικής ψυχής, που αγωνίζεται υπέρ ανεξαρτησίας και ελευθερίας».
Ακόμη, εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνων, Ερμίνα Κυπριανίδου, επεσήμανε ότι η ιστορική μνήμη αποτελεί οδηγό για το σήμερα και το αύριο,  ενώ  αναφέρθηκε στην αντίσταση και της νεολαίας ενάντια στο φασισμό, λέγοντας «συνεχίζουμε στα βήματα τους για κοινωνικά δικαιώματα και λαϊκή κυριαρχία».
Εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων, ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Βαρελάς, ανέφερε ότι «η  μαθητική παρέλαση μάς έδωσε έναν τόνο αισιοδοξίας, ότι η χώρα και στις δύσκολες στιγμές της θα καταφέρει να υπάρχει και να αντέχει».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης