Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα μηνύματα Lavrov προς ΗΠΑ: Η Ρωσία θα απαντήσει για τα πυρηνικά της όπλα μεσαίου βεληνεκούς

Νέα μηνύματα Lavrov προς ΗΠΑ: Η Ρωσία θα απαντήσει για τα πυρηνικά της όπλα μεσαίου βεληνεκούς
Είχαν προηγηθεί δηλώσεις Lavrov με τις οποίες άφηνε να ευνοηθεί οτι η Ρωσία είναι έτοιμη να απαντήσει σε οποιαδήποτε πυρηνική απειλεί από πλευράς ΗΠΑ
Σε νέα μηνύματα με αποδέκτη την Ουάσιγκτον προχώρησε και σήμερα ο Ρώσος υπουργός των Εξωτερικών Sergei Lavrov λέγοντας σήμερα (28/10) ότι «η Μόσχα έχει αρχίσει να προετοιμάζει τις απαντήσεις της, σε ερωτήσεις που σχετίζονται με την συμφωνία για τις πυρηνικές δυνάμεις μεσαίου βεληνεκούς (INF)».
Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του με τις οποίες άφηνε να ευνοηθεί οτι η Ρωσία είναι έτοιμη να απαντήσει σε οποιαδήποτε πυρηνική απειλεί από πλευράς ΗΠΑ ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, ότι κάτι τέτοιο θα συνέβη μόνο εάν η Ουάσιγκτον κάνει την αρχή.
«Πριν από μία εβδομάδα και δύο ημέρες πριν από την ανακοίνωση της πρόθεσης αποχώρησης των ΗΠΑ από την συμφωνία INF οι Αμερικάνοι μέσω της πρεσβείας τους στην Μόσχα απέστειλαν στο ρωσικό υπουργείο των Εξωτερικών, μία λίστα με τις ερωτήσεις που τους απασχολούν» δήλωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.
Η ανταλλαγή μηνυμάτων είναι αποτέλεσμα της απόφασης Trump στις 20 Οκτωβρίου να παραιτηθούν οι ΗΠΑ από το πλαίσιο εφαρμογής της συμφωνίας INF.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης