Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ryanair: Την απομάκρυνση του προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου ζητούν οι μέτοχοι

Ryanair: Την απομάκρυνση του προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου ζητούν οι μέτοχοι
Μέτοχοι της Ryanair ζητούν η αντικατάσταση του διευθύνοντα συμβούλου να πραγματοποιηθεί σύντομα
Την αντικατάσταση του προέδρου της Ryanair David Bonderman πρόκειται να ζητήσει στην επόμενη ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας, το Ταμείο Συντάξεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Βρετανίας, που αντιπροσωπεύει κεφάλαια, που αντιστοιχούν στο 1% του αερομεταφορέα.
Το εν λόγω ταμείο, που αντιτάχθηκε στην επανεκλογή του Bonderman στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του 2017, ανακοίνωσε σήμερα (28/10/2018) πως θα επιδιώξει να εξασφαλίσει το 3% των μετοχών που απαιτούνται για το δικαίωμα ψήφου κατά την επόμενη συνεδρίαση τον Σεπτέμβριο του 2019.
Η ομάδα σχεδιάζει επίσης να υποβάλει ψήφισμα για την αντικατάσταση του διευθύνοντα συμβούλου Michael O'Leary.
Την ημέρα των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου της Ryanair (22 Οκτωβρίου) ο  O'Leary δήλωσε ότι ο Bonderman σκοπεύει να παραμείνει στη θέση του για ένα ή δύο ακόμη χρόνια και πως η εταιρεία θα εκπονήσει σχέδια διαδοχής για τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου.
Από την πλευρά τους οι μέτοχοι ζητούν οι σχετικές αποφάσεις να επισπευσθούν.
Οι συγκεκριμένοι μέτοχοι εκτιμούν, πως τα πρόσφατα θέματα στελέχωσης  και εργασιακών σχέσεων στη Ryanair θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν καλύτερα με ένα πιο ανεξάρτητο συμβούλιο. O'Leary έχει υπερασπιστεί την απόδοση του Bonderman και του διοικητικού συμβουλίου τους τελευταίους μήνες.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης