Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Γιατί οι ΗΠΑ προχώρησαν στη μεγαλύτερη αποστολή πολεμικού υλικού στην Ευρώπη στον 21ο αιώνα

Γιατί οι ΗΠΑ προχώρησαν στη μεγαλύτερη αποστολή πολεμικού υλικού στην Ευρώπη στον 21ο αιώνα
Η αεροπορική βάση στο Ramstein στη Γερμανία έλαβε τη μεγαλύτερη αποστολή πυρομαχικών την τελευταία 20ετία
Ως μία τεράστια επίδειξη δύναμης εκλαμβάνεται η αποστολή πολεμικού υλικού από τον στρατό των ΗΠΑ σε βάσεις του στην Ευρώπη, τη στιγμή μάλιστα που παρατηρούνται αυξημένες εντάσεις με τη Ρωσία και το Ιράν.
Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την αμερικανική πολεμική αεροπορία, η αεροπορική βάση στο Ramstein στη Γερμανία έλαβε τη μεγαλύτερη αποστολή πυρομαχικών την τελευταία 20ετία.  
 Η 86η Πολεμική Μοίρα στη Αεροπορική Βάση Ramstein της Γερμανίας έλαβε τη μεγαλύτερη αποστολή πυροβόλων όπλων στην πρόσφατη ιστορία.
Περίπου 100 εμπορευματοκιβώτια με ποικιλία πυρομαχικών.
Στρατιωτικοί αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν την εν λόγω αποστολή ως τη μεγαλύτερη τον 21ο αιώνα ενώ το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ κάνει λόγο για την αναγκαιότητα ταχείας ανταπόκρισης σε «απειλές φορέων επιθετικότητας».
Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί χρονικά την αυξημένη ρητορική τόσο από τον Λευκό Οίκο, όσο και από το ΝΑΤΟ ενώ οι ΗΠΑ απειλούν να αποσυρθούν από τη συνθήκη για τον έλεγχο των πυρηνικών μεσαίου βεληνεκούς (INF).
Η αποστολή του πολεμικού υλικού στην καρδιά της Ευρώπης έρχεται και μετά από μήνες απειλών μεταξύ Ουάσινγκτον και Ιράν.
«Τα πυρομαχικά που λάβαμε θα χρησιμοποιηθούν για τις μελλοντικές επιχειρήσεις», ανέφερε ο διοικητής της αεροπορικής βάσης.
Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι το δελτίο τύπου της πολεμικής αεροπορίας ανέφερε ακόμη ότι με το υλικό μπορεί να ενισχύσει επιχειρήσεις στην Αφρική όπου η αμερικανική AFRICOM επεκτείνεται ταχύτατα.
Οι διεθνείς παρατηρητές σχολίασαν συχνά τη συσσώρευση δυνάμεων και στρατιωτικού εξοπλισμού από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014.
Από τότε έχουν εγκατασταθεί χιλιάδες στρατεύματα του ΝΑΤΟ και βαριά όπλα στα κράτη της Βαλτικής, την Πολωνία και τη νοτιοανατολική Ευρώπη, με μεγάλα και τακτικά ασκήσεις.
Οι αξιωματούχοι της Ουάσινγκτον και του ΝΑΤΟ ανέφεραν τη «επιθετική συμπεριφορά» της Μόσχας ως λόγο συγκέντρωσης των δυνάμεων αυτών.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης