Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Κόλπο παράνομης εξαγωγής συναλλάγματος 40 εκατ στην Κίνα από ελληνική τράπεζα μέσω POS με συνεργό Έλληνα επιχειρηματία

Κόλπο παράνομης εξαγωγής συναλλάγματος 40 εκατ στην Κίνα από ελληνική τράπεζα μέσω POS με συνεργό Έλληνα επιχειρηματία
Πάνω από 40 εκ ευρώ ήλθαν στην Ελλάδα για χρυσή βίζα - Ο εντοπισμός από τις Κινέζικες Αρχές και η επικείμενη καρατόμηση τριών στελεχών της τράπεζας
Ένα απίστευτο σκάνδαλο βρίσκεται σε εξέλιξη σε μεγάλη συστημική τράπεζα καθώς εντοπίστηκε από τις κινέζικες αρχές παραβίαση των κεφαλαιακών περιορισμών που ισχύουν στην Κίνα μέσω πιστωτικών καρτών και ελληνικών POS της τράπεζας.
Στην υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον τρία στελέχη του τομέα πιστωτικών καρτών της τράπεζας καθώς και επιχειρηματίας που κατέχει τη θέση Αντιπρόεδρου σε μεγάλη εισηγμένη εταιρία που έχει σημαντικότατου ύψους συναλλαγές με την Κίνα.
Ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε οργανώσει την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα από Κινέζους προκειμένου αυτοί να αποκτήσουν χρυσή βίζα και σε συνεργασία με τα στελέχη της τράπεζας οργάνωσαν την εξαγωγή κεφαλαίων από την Κίνα στην Ελλάδα μέσω πιστωτικών καρτών.
Ο επιχειρηματίας μάλιστα την τελευταία περίοδο έχει απασχολήσει τη δημοσιότητα για την έντονη δραστηριότητα του στην αγορά πολυτελών ακινήτων και ειδικά οικιών που ανήκουν σε επώνυμους.
Οι κινήσεις του αυτές σε πολύ μεγάλο βαθμό έχουν ως στόχο την μεταπώληση των ακινήτων σε Κινέζους.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το ποσό που έχει εντοπιστεί ότι εξήχθη με μη νόμιμο τρόπο από την Κίνα και όχημα τα POS και τις πιστωτικές κάρτες της ελληνικής τράπεζας υπερβαίνει τα 40 εκ ευρώ.
Οι κινέζικες αρχές έχουν ήδη διατυπώσει κατηγορητήριο το οποίο έχει γίνει γνωστό στην ελληνική τράπεζα η οποία όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές προχωρά στην καρατόμηση τριών τουλάχιστον στελεχών του τομέα πιστωτικών καρτών που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης