Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Συσσώρευση με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού – Επιλεκτικές τοποθετήσεις σε βαριά χαρτιά

tags :
ΧΑ: Συσσώρευση με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού – Επιλεκτικές τοποθετήσεις σε βαριά χαρτιά
Αύριο πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης δημοσιεύει στοιχεία για την πορεία του τρίτου τριμήνου η Μυτιληναίος
Με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού θα είναι για μία ακόμη συνεδρίαση οι επενδυτές, με τους αναλυτές πάντως να περιμένουν συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών και επιλεκτικές τοποθετήσεις σε συγκεκριμένες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.
Η τάση που καταγράφθηκε από τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, αναμένεται να έχει συνέχεια, καθώς αρκετοί τίτλοι έχουν διορθώσει από τα υψηλά τους και οι αποτιμήσεις έχουν γίνει ελκυστικές.
Αύριο (30/10) πριν το άνοιγμα της αγοράς δημοσιεύει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου η Μυτιληναίος.
Η Euroxx περιμένει στο τρίτο τρίμηνο πωλήσεις 370 εκατ. ευρώ από 309,1 εκατ. ευρώ, δημοσιευμένα EBITDA 73 εκατ. ευρώ από 69,6 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη δημοσιευμένα 31,8 εκατ. ευρώ από 42,4 εκατ. ευρώ, αλλά τα προσαρμοσμένα θα είναι αυξημένα κατά 30,2% στα 31,8 εκατ. ευρώ από 24,4 εκατ. ευρώ.
Στο εννεάμηνο οι πωλήσεις αναμένεται να υποχωρήσουν 3% διαμορφούμενες στα 1,087 δισ. ευρώ από 1,12 δισ. ευρώ, τα EBITDA στα 218,2 εκατ. ευρώ με τα προσαρμοσμένα στα 221,7 εκατ. ευρώ και τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στα 118,2 εκατ. ευρώ από 105,1 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 12,5%.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της ΑΧΕ τα αποτελέσματα θα είναι ισχυρά λόγω υψηλής τιμής της αλουμίνας και της ανάκαμψης της κερδοφορίας στον κλάδο ενέργειας και αερίου.
 
Eurobank
Για σήμερα περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών εν μέσω αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές.
 
Euroxx
Περιμένουμε η συσσώρευση με επιλεκτικές τοποθετήσεις να συνεχιστούν.
 
Beta
Η εγχώρια αγορά μάλλον είναι πιο πιθανό να συσσωρεύσει στα τρέχοντα επίπεδα τιμών καθώς κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις σε μετοχές με βαρύτητα αντισταθμίζουν τις αρνητικές τάσεις που έρχονται από τις διεθνείς αγορές.
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης