Τελευταία Νέα
Διεθνή

HSBC: Αυξήθηκαν κατά +32% τα κέρδη το γ΄ 3μηνο 2018, στα 3,9 δισ. δολ. - Στα 13,8 δισ. δολ. τα έσοδα

tags :
HSBC: Αυξήθηκαν κατά +32% τα κέρδη το γ΄ 3μηνο 2018, στα 3,9 δισ. δολ. - Στα 13,8 δισ. δολ. τα έσοδα
Τα έοσδα της βρετανικής τράπεζας σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +6,3% στα 13,8 δισ. δολ.
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της τράπεζας HSBC Holdings για το τρίτο τρίμηνο του 2018, χάρη στην ισχυρή ανάπτυξη των επιχειρήσεων λιανικής και εμπορικής τραπεζικής και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.
Ειδικότερα, τα κέρδη της βρετανικής τράπεζας ενισχύθηκαν κατά +32% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, στα 3,9 δισ. δολ. έναντι 2,96 δισ. δολ. το τρίτο τρίμηνο του 2017.
Παράλληλα, τα έσοδα της HSBC σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +6,3% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, στα 13,8 δισ. δολ.
Σημειώνεται ότι τα στοιχεία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν κέρδη ύψους 3,07 δισ. δολ. και έοσδα ύψους 10,67 δισ. δολ.
Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά +16,1% σε ετήσια βάση, στα 6,2 δισ. δολάρια, ενώ τα λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν κατά -7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 7,9 δισ. δολ.
«Αυτά είναι ενθαρρυντικά αποτελέσματα που αποδεικνύουν το δυναμικό των εσόδων της HSBC», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, John Flint, προσθέτοντας ότι «κάνουμε αυτό που είπαμε ότι θα κάναμε, επιτυχαίνουμε ανάπτυξη από περιοχές ισχύος και επενδύουμε στην επιχείρηση διατηρώντας παράλληλα ισχυρό έλεγχο στις δαπάνες».
«Παραμένουμε δεσμευμένοι να αυξήσουμε τα κέρδη, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους και βελτιώνοντας την ευπηρεσία που προσφέρουμε στους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο», καταλήγει ο CEO της HSBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης