Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απομακρύνεται από τα υψηλά τριών μηνών ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο -0,35% και τα 1.231,50 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Απομακρύνεται από τα υψηλά τριών μηνών ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο -0,35% και τα 1.231,50 δολ. ανά ουγγιά
Τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας για το ΑΕΠ στις ΗΠΑ έδωσαν ώθηση στο αμερικανικό δολάριο
Απώλειες καταγράφει σήμερα Δευτέρα (29/10) ο χρυσός, ο οποίος απομακρύνεται από τα υψηλά τριών μηνών στα οποία βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα, δεχόμενος πιέσεις από την ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,35% στα 1.231,50 δολ. ανά ουγγιά, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε σκαρφαλώσει στα 1.242,80 δολ. ανά ουγγιά, τα οποία αποτελούν την υψηλότερη τιμή από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχύεται κατά +0,18% στις 96,30 μονάδες, καθώς τα στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ για το τρίτο τρίμηνο του 2018 ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σημειώνεται ότι για το τρίτο τρίμηνο του 2018, η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό της τάξεως του 3,5%, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (26/10) το Υπουργείου Εμπορίου της χώρας, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών στο 3,3%.
Σε ότι αφορά τις επόμενες ημέρες, οι αναλυτές αναμένουν ότι οι τιμές του χρυσού δε θα σημειώσουν σημαντικές μεταβολές ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 6 Νοεμβρίου 2018.
Επιπλέον, τα στοιχεία που αφορούν τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ για τον Οκτώβριο του 2018, τα οποία θα δημοσιευθούν αργότερα εντός της εβδομάδας, αναμένεται επίσης να επηρεάσουν το πολύτιμο μέταλλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης