Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης: Δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στο ρεύμα – Τον Μάρτιο θα δει η κυβέρνηση πως θα προχωρήσει

Σταθάκης: Δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στο ρεύμα – Τον Μάρτιο θα δει η κυβέρνηση πως θα προχωρήσει
Η οικονομία έχει πλέον ισχυροποιηθεί και έχει ισχυρές τάσεις ανάκαμψης υποστήριξε ο κ.Σταθάκης
Την εκτίμηση πως δεν πρόκειται να υπάρξουν αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ διατύπωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκης, ο οποίος υποστήριξε πως τον Μάρτιο του 2019 οι κυβερνητικοί εταίροι θα εξετάσουν το πώς θα πορευθεί η κυβέρνηση.
«Κατά τη γνώμη μου όχι, δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.
Τα μέτρα που ελήφθησαν για την ενίσχυση της ρευστότητάς της διευκολύνουν στο να μην υπάρξουν αυξήσεις» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Σταθάκης.
Σχετικά με το μέλλον και την πορεία της κυβέρνησης ο κ.Σταθάκης τόνισε ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η Συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει στην ελληνική Βουλή προς κύρωση τον Μάρτιο.
«Τον Μάρτιο θα ληφθούν οι αποφάσεις, οι θέσεις των δύο πλευρών είναι καθαρές.
Νομίζω η κυβέρνηση τότε θα αποφασίσει πως θα προχωρήσει στη συνέχεια» είπε ο κ.Σταθάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην πορεία της οικονομίας.
«Οι μεταρρυθμίσεις που γίνονται, γίνονται με βάση την αναπτυξιακή στρατηγική, και νομίζω ότι το θετικά μήνυμα είναι ότι η οικονομία έχει πλέον σταθεροποιηθεί δημοσιονομικά και έχει ισχυρές τάσεις ανάκαμψης.
Όλα τα μεγάλα έργα έχουν πάρει τον δρόμο τους.
Το Ελληνικό έχει έναν χρονικό ορίζοντα μέχρι τα Χριστούγεννα, είναι διαδικαστικά τα θέματα, έχουν ξεπεραστεί οι σκόπελοι, είναι όλα ξεκάθαρα.
Τα Χριστούγεννα θα είναι έτοιμη η εκκίνηση αυτού του μεγάλου έργου
Τα εμβληματικά έργα όπως είναι ο αγωγός ΤΑΡ είναι στο 99%, ολοκληρώνονται.
Έκλεισε ο διαγωνισμός διασύνδεσης Πελοποννήσου - Κρήτης και η δεύτερη φάση των Κυκλάδων, έχουμε μεγάλες επενδύσεις στην ενέργεια οι οποίες θα συνεχιστούν» υποστήριξε ο κ.Σταθάκης, ο οποίος έβαλε κατά της ΝΔ.
«Η ΝΔ έχει γίνει εμμονική με την καταστροφολογία, δεν κατέρρευσε η οικονομία, δεν κατέρρευσαν οι τράπεζες, τώρα θεωρεί ότι θα καταρρεύσει η ΔΕΗ.
Η ΔΕΗ προσαρμόζεται με πολύ μεγάλες αλλαγές σε αυτό το νέο ενεργειακό τοπίο» είπε ο κ.Σταθάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης