Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στο Χρηματιστήριο Τελ Αβίβ η Energean

tags :
Στο Χρηματιστήριο Τελ Αβίβ η Energean
Πρεμιέρα για Energean στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβιβ
Ξεκίνησε σήμερα (29/10) η διαπραγμάτευση της μετοχής της Energean στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ, ανακοίνωσε η εταιρία.
Όπως ενημέρωσε στο πλαίσιο της σχετικής πανηγυρικής εκδήλωσης στο Τελ Αβίβ ο Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος της Energean, το σχέδιο ανάπτυξης των κοιτασμάτων Karish και Tanin προχωρεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ο οποίος προβλέπει έναρξη εφοδιασμού της ισραηλινής αγοράς με φυσικό αέριο στο πρώτο τρίμηνο του 2021.
Ειδικότερα όπως τόνισε ο ίδιος:
-Στις 26 Νοεμβρίου ξεκινά στην Κίνα η κατασκευή του FPSO (Πλωτή Μονάδα Παραγωγής, Αποθήκευσης και Εκφόρτωσης) της Energean, το οποίο θα είναι το μοναδικό FPSO στην Ανατολική Μεσόγειο.
To FPSO θα έχει δυνατότητα παραγωγής 8 δισεκ. κυβικών μέτρων αερίου ετησίως και η Energean έχει ήδη υπογράψει συμβόλαια 4,2 δισεκ. ετησίως για την αγορά του Ισραήλ.
-Τον Μάρτιο ξεκινά η γεώτρηση στο Karish North με στόχο επιπλέον 1,8 τρισεκ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου.
- Παράλληλα η Energean προχωρεί στον σχεδιασμό της για την επιβεβαίωση κοιτασμάτων στο ευρύτερο χαρτοφυλάκιό της στο Ισραήλ, το οποίο περιέχει δυνητικούς πόρους 7,5 τρισεκ. κυβικών ποδιών φυσικού αερίου συνολικά στις άδειες Karish και Tanin, καθώς και στα οικόπεδα 12,21,22,23 και 31.
-Τα μελλοντικά συμβόλαια πώλησης αερίου από την Energean (διαθέσιμες ποσότητες 3,8 δισεκ. κυβικά μέτρα ετησίως) θα έχουν ως στόχο τόσο ισραηλινή αγορά όσο και τις εξαγωγές στην ευρύτερη περιοχή.
Παράλληλα, συνεχίζεται το επενδυτικό αναπτυξιακό πρόγραμμα στην Ελλάδα με στόχο την περαιτέρω αύξηση της παραγωγής από τον Πρίνο και τον Βόρειο Πρίνο και την ανάπτυξη του κοιτάσματος Έψιλον στον Κόλπο της Καβάλας ενώ περαιτέρω προοπτικές αύξησης των αποθεμάτων της Energean εντοπίζονται στο ευρύτερο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας στην Ανατολική Μεσόγειο, το οποίο χαρακτηρίζεται από διασπορά σε ευκαιρίες στην έρευνα και επιβεβαίωση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Ισραήλ, την Ελλάδα και το Μαυροβούνιο.
Στην τελετή για την έναρξη διαπραγμάτευσης της μετοχής, παρευρέθηκε ο Yuval Steinitz, Υπουργός Εθνικών Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτινων πόρων του Ισραήλ, ο οποίος δήλωσε σχετικά:
«Η είσοδος της Energean στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη.
Είναι ένα θετικό μήνυμα προς την χρηματιστηριακή αγορά, αλλά κυρίως ένα θετικό μήνυμα για την αναπτυσσόμενη αγορά ενέργειας και για την ανάδειξη του Ισραήλ ως σημαντικού παίκτη στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης