Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Η παραίτηση της Merkel σημαίνει αστάθεια στη χώρα της αλλά και στην Ευρώπη

Politico: Η παραίτηση της Merkel σημαίνει αστάθεια στη χώρα της αλλά και στην Ευρώπη
Δεν αποτελεί μυστικό ότι η Μerkel θα ήθελε να την αντικαταστήσει Kramp-Karrenbauer
Τις συνέπειες που έχει τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ευρώπη, η απόφαση της Angela Merkel να μην διεκδικήσει την ανανέωση της θητείας της στην ηγεσία του CDU και κατά συνέπεια στην καγκελαρία, αναλύει το Politico.
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα η παραίτηση της Merkel έπειτα από ένα σερί ιστορικών απωλειών, προκαλεί αστάθεια στη χώρα της και στην Ευρώπη.
«Η απόφαση προκαλεί περαιτέρω αστάθεια στη γερμανική πολιτική σκηνή, αυξάνοντας την πιθανότητα για κατάρρευση του μεγάλου συνασπισμού με τον SPD τους επόμενους μήνες.
Επιπλέον, φαίνεται πλέον αναπόφευκτο ότι η κούρσα για τη διαδοχή της στην ηγεσία του CDU θα πυροδοτήσει μια πικρή μάχη σχετικά με την κατεύθυνσή της, κάτι που θα αποσπάσει περαιτέρω την προσοχή του κόμματος από την κυβέρνηση της Γερμανίας» αναφέρει το Politico.

Οι διάδοχοι

Λίγα μόλις λεπτά μετά την απόφαση της Merkel, ο Friedrich Merz, ένας «εχθρός» της Merkel με ισχυρή στήριξη από το CDU, εξέφρασε την πρόθεση του να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος.
Εκτός από τον Merz, η Annegret Kramp-Karrenbauer (γγ του CDU) προστατευόμενη της Merkel, και ο υπουργός Υγείας, Jens Spahn, από τους μεγαλύτερους επικριτές της Merkel, ανακοίνωσαν τις προθέσεις τους για να συμμετέχουν στην κούρσα διαδοχής.
Ωστόσο, δεν αποτελεί μυστικό, ότι η Merkel θα προτιμούσε την Kramp-Karrenbauer με την οποία έχουν παρόμοιες ιδέες.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης