Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ - Χαμηλός ο τζίρος, νικητές τράπεζες και ΔΕΗ

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ - Χαμηλός ο τζίρος, νικητές τράπεζες και ΔΕΗ
ΑΓΟΡΑ: Τράπεζες και ΔΕΗ μονοπώλησαν σχεδόν το ενδιαφέρον των επενδυτών. Η επενδυτική ψυχολογία στις τραπεζικές μετοχές φαίνεται πως έχει βελτιωθεί και οι πωλήσεις βρίσκουν εύκολα αγοραστή.

Παράλληλα υπάρχουν επιλεκτικές τοποθετήσεις σε μετοχές με καλά θεμελιώδη που είχαν υποχωρήσει και είχαν βρει καλές στηρίξεις, όπως ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ.

Έχει βέβαια ειπωθεί πολλές φορές, αλλά μία ακόμη δεν κάνει κακό. Με τέτοιους τζίρους δεν πάμε μακριά. Ήδη διακρίνεται η… ζαλάδα όταν πάει προς τις 650 μονάδες.

ΔΕΗ: Στήριξη έχει βρει η μετοχή στα ιστορικά χαμηλά, τα οποία είχε πρόσφατα ακουμπήσει. Μεγάλη η άνοδος σήμερα, αλλά πρέπει να έχει περαιτέρω συνέχεια για να πούμε ότι ξεφεύγει.

Στα 1,3050 ευρώ και στο +6,53% με καλό όγκο 475 χιλ. τεμάχια. Ανέβηκε ξανά η αποτίμηση πάνω από τα 300 εκατ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εξαιρετική η Eurobank, ακολούθησε η Πειραιώς και με μικρότερη άνοδο έκλεισαν Alpha και Εθνική. Η Alpha έκανε και πράξη 250 χιλ. τεμαχίων στην τιμή κλεισίματος και έμειναν και άλλα τόσα περίπου στην πλευρά των αγοραστών.

Η Εθνική είχε 515 χιλ. τεμάχια στην πλευρά των πωλητών. Ο όγκος της στα 1,51 εκατ. τεμάχια.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Συμπλήρωσε 7 πτωτικές συνεχόμενες συνεδριάσεις. Μεγάλος ο πωλητής στο κλείσιμο στα 4,30 ευρώ (-1,60%), έβαζε συνεχώς κομμάτια τα οποία απορροφούσαν οι αγοραστές.

Συνολικά έγινε όγκος 252 χιλ. τεμάχια με τα 85 χιλ. τεμάχια περίπου να έχουν γίνει στο κλείσιμο. Αποτίμηση 444 εκατ. ευρώ.

ΑΤΤΙΚΗΣ: Η ολοκλήρωση του deal με την Pimco, έδωσε αέρα στη μετοχή και κατέγραψε άνοδο μεγαλύτερη του 10%. Ήταν ζωηρή από το ξεκίνημα της συνεδρίασης.

ΕΛΤΡΑΚ: Με χαμηλό όγκο υποχώρησε 4,76% και έκλεισε στα 2 ευρώ. Εξαιρετικά φθηνή, αλλά αν γυρίσει και προς τα 1,80 ευρώ θα είναι ακόμα καλύτερα για όσους θέλουν να τοποθετηθούν.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Με 200 τεμάχια στο +5,88% και στα 0,54 ευρώ. Διαπραγματεύεται σημαντικά χαμηλότερα της καθαρής θέσης, η οποία στο εξάμηνο ήταν στα 18,7 εκατ. ευρώ έναντι 4,5 εκατ. ευρώ αποτίμησης

Οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονταν στα 15,2 εκατ. ευρώ εκ των οποίων δανειακές τα 10,4 εκατ. ευρώ αλλά υπήρχαν ταμειακά διαθέσιμα 8,5 εκατ. ευρώ.

Αύξησε πωλήσεις στα 10,1 εκατ. ευρώ από 9,1 εκατ. ευρώ και μείωσε τη ζημιά στις 50 χιλ. ευρώ από 336 χιλ. ευρώ.

Αγόρασε πριν λίγους μήνες ακίνητο στη ΒΙ.ΠΕ Κορωπίου, το οποίο είναι όμορο με ακίνητο της εταιρείας, έκτασης 5,2 χιλ. τ.μ. έναντι 650 χιλ. ευρώ με σκοπό να είναι διαθέσιμο για μελλοντική επέκταση των εγκαταστάσεων.

ΧΑΙΔΕ: Χωρίς το νέο ακίνητα, τα υπόλοιπα ακίνητα της εισηγμένες (οικόπεδα και ακίνητα χωρίς εξοπλισμούς κτλ) έχουν αξία 11 εκατ. ευρώ.

Στη λήξη του εξαμήνου υπήρχαν απαιτήσεις από πελάτες 6,4 εκατ. ευρώ και αποθέματα 3,8 εκατ. ευρώ. Ο μόνος προβληματισμός που θα μπορούσε να υπάρχει θα είχε να κάνει με πιθανές επισφάλειες στις απαιτήσεις, αν και η καθαρή θέση αντέχει.

ΥΑΛΚΟ: Επέστρεψε στο ταμπλό αφού δημοσίευσε αποτελέσματα εξαμήνου, αλλά μάλλον δεν έγινε γνωστή η επιστροφή της. Ούτε πράξη, ούτε εντολή στο σύστημα.

ΟΛΥΜΠ: Με 1 τεμάχιo στις δημοπρασίες την έκλεισαν στα 1,2950 ευρώ και στο +5,28%, αντί να κλείσει οριακά χαμηλότερα από αυτό το σημείο. Χαμηλός ο όγκος αλλά ας ανεβαίνει και με λιγότερα τεμάχια.

FIERATEX: Δεν ήταν λίγα για τα δεδομένα της τα 9,800 τεμάχια. Στο +5,26% και στα 0,20 ευρώ ήτοι αποτίμηση 2,04 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης