Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλό 1 εβδομάδας ο χρυσός, λόγω δολαρίου - Πτώση 0,7% στα 1.227,60 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε χαμηλό 1 εβδομάδας ο χρυσός, λόγω δολαρίου - Πτώση 0,7% στα 1.227,60 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με απώλειες 0,7% ή 8,20 δολ. στα 1.227,60 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (29/10/2018) ο χρυσός, υποχωρώντας μάλιστα σε χαμηλό μιας εβδομάδας, με την άνοδο του δολαρίου να απομακρύνει τους επενδυτές από το πολύτιμο μέταλλο.
Το δολάριο ενισχύθηκε σε σχέση με το ευρώ, στον απόηχο της είδησης ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία του CDU στο συνέδριο του Δεκεμβρίου 2018, στον απόηχο της κατρακύλας του κόμματός της, CDU, στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις σε Βαυαρία και Έσση.
Πάντως, η ίδια εξέφρασε την πρόθεση της να παραμείνει στη θέση της καγκελαρίου.
Παράλληλα, ώθηση στο αμερικανικό νόμισμα προσέφεραν και ορισμένα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία.
Ειδικότερα, οι καταναλωτικές δαπάνες των Αμερικανών -που αντιστοιχούν σε περισσότερο από τα δύο τρίτα της αμερικανικής οικονομίας- αυξήθηκαν κατά 0,3% τον Σεπτέμβριο του 2018, λόγω μιας αύξησης των δαπανών για υπηρεσίες ιατρικής περίθαλψης και οχήματα.
Ωστόσο, το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε κατά 0,2%, ο μικρότερος ρυθμός αύξησης από τον Ιούνιο του 2017, υποδηλώνοντας μια μελλοντική υποχώρηση των δαπανών, ενώ τον Αύγουστο είχε αυξηθεί κατά 0,4%.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών των τροφίμων και ενέργειας -που αποτελεί τον προτιμώμενο δείκτη τιμών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed)- αυξήθηκε κατά 0,2% σε μηνιαία βάση τον Σεπτέμβριο, ενώ σε ετήσια βάση παρέμεινε στο 2%, για πέμπτο συνεχόμενο μήνα.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με απώλειες 0,7% ή 8,20 δολ. στα 1.227,60 δολ. ανά ουγγιά -το χαμηλότερο επίπεδο από τις 22 Οκτωβρίου 2018, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet- υποχωρώντας περισσότερο από 9 δολάρια από το υψηλό 3 μηνών που είχε «αγγίξει» την περασμένη Τρίτη (23/10).
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,2% στις 96,6 μονάδες, ενώ το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,1% έναντι του δολαρίου, στο 1,139 δολ.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι στο σύνολο της περασμένης εβδομάδας, ο χρυσός κατέγραψε άνοδο 0,6%, καθώς το sell off στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές απομάκρυνε τους επενδυτές από τα πιο ριψοκίνδυνα assets.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης