Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας: Νέος στόχος των διακινητών μεταναστών η Σάμος

Βίτσας: Νέος στόχος των διακινητών μεταναστών η Σάμος
Βίτσας: Ξεχάστε τη Μόρια, οι διακινητές μεταναστών «στοχοποίησαν» τη Σάμο
Η Σάμος έχει «στοχοποιηθεί» από τους παράνομους διακινητές μεταναστών και προσφύγων, ανέφερε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.
«Ξεχάστε την Μόρια.
Σε λίγο καιρό δεν θα είναι πρόβλημα.
Το πρόβλημα είναι η Σάμος γιατί έχει στοχοποιηθεί το νησί.
Μόνο από τον Σεπτέμβριο έως τις 25 Οκτωβρίου στην Σάμο έχουν μπει 2.317 και έφυγαν 1103.
Την ίδια περίοδο στην Μυτιλήνη ήρθαν 2809 και έφυγαν 3600», είπε χαρακτηριστικά, κατά την συζήτηση επίκαιρης επερώτησης της ΝΔ για την διαχείριση των κονδυλίων.
Ο κ. Βίτσας, επιχειρώντας να αντικρούσει τις καταγγελίες για κακοδιαχείριση των χρημάτων που εκταμιεύονται από την ΕΕ, είπε, απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση:
«Προσπαθώ να σας σώσω αλλά δεν θέλετε» και εξήγησε «κατηγορώντας δήθεν για αδιαφάνεια την ελληνική κυβέρνηση στην ουσία κατηγορεί την ευρωπαϊκή επιτροπή.
Έχουμε υποστεί 5-6 ελέγχους.
Για το 2017 ο διαχειριστικός έλεγχος για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έκλεισε με άριστα.
Χωρίς καμία παρατήρηση και για το Μεταναστευτικής Πολιτικής».
Στην συνέχεια ωστόσο παραδέχθηκε ότι η OLAF δεν του έχει απαντήσει για τους λόγους που διενεργεί την σχετική έρευνα αν και ο ίδιος έστειλε επιστολή στις 26.9.2018 ζητώντας εξηγήσεις.
Παράλληλα, ο κ. Βίτσας υποστήριξε την τακτική των απευθείας αναθέσεων αναφορικά με τα συσσίτια λέγοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση οι συμβάσεις θα μπλόκαραν στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
«Τι θα έλεγα σε αυτούς τους ανθρώπους.
Περιμένετε δύο χρόνια να αποφασίσει το Ελεγκτικό Συνέδριο και μετά θα φάτε;».
Ο υπουργός ανέφερε πως σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία στην Ελλάδα έχουν δοθεί 1,04 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού μευταναστευτικού ενώ αναμένονται άλλα 650 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης