Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη των συναλλαγών - Συσσώρευση και αδιαφορία

tags :
Λίγα λεπτά μετά την έναρξη των συναλλαγών - Συσσώρευση και αδιαφορία
ΑΓΟΡΑ: Δεν υπάρχουν ειδήσεις, δεν υπάρχει και ενθουσιασμός. Αντιθέτως, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να παραμείνουν επιφυλακτικοί οι επενδυτές. Οπότε προσοχή στο που αγοράζετε και κυρίως στο τι αγοράζετε.

Έχουμε ακόμα δρόμο ταλαιπωρίας να διανύσουμε και η αντίδραση είναι απλά αντίδραση. Όσο το κλίμα έξω είναι κακό δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να αρχίσουν νέο γύρο πιέσεων και στα δικά μας χαρτιά.

Βέβαια, στις αποτιμήσεις που βρίσκονται κάποιες μετοχές, η τοποθέτηση μοιάζει σωστή επιλογή, αλλά δεν αποκλείεται να δούμε και ακόμα καλύτερες αποτιμήσεις. Όποιοι τοποθετήθηκαν σε καλές στηρίξεις έχουν αξιόλογα βραχυπρόθεσμα κέρδη.

Δείτε για παράδειγμα την πορεία της Eurobank, της ΔΕΗ που ακούμπησε ιστορικά χαμηλά, της ΕΧΑΕ που έπιασε στήριξη επιβεβαιωμένη αρκετές φορές στο παρελθόν. Πλησιάζουν και άλλες και θέλει εγρήγορση.

ΧΑ: Το άνοιγμα ήταν χάλια. Τζίρος 93 χιλ. ευρώ στα πρώτα λεπτά με 25 μετοχές να λαμβάνουν μέρος στο ξεκίνημα της συνεδρίασης. Είναι στιγμές που κοιτάς τη σύνδεση στον υπολογιστή μπας και έχει κοπεί το internet και δεν κυλάει η κορδέλα. Τέτοια χάλια.

Μετά από 13 λεπτά συνεδρίασης κατάφερε το ΧΑ να πιάσει το 1 εκατ. ευρώ τζίρο. Περιττή η όποια συζήτηση.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Καλά και βελτιωμένα σε προσαρμοσμένα μεγέθη τα αποτελέσματα εννεαμήνου, αφού τα περσινά είχαν έκτακτα κέρδη.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 117,7 εκατ. ευρώ και ήταν κοντά στις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα EBITDA ανήλθαν στα 218,2 εκατ. ευρώ από 205,1 εκατ. ευρώ σε συγκρίσιμη βάση.

ΠΩΛΗΤΕΣ: Στην προσυνεδρίαση είχαν μπει πωλήσεις 30 χιλ. τεμαχίων στα 0,58 ευρώ στην Κλουκίνας – Λάππας, αρκετά τεμάχια είχαν μπει προς πώληση στη Lamda σε τιμές πάνω από τα 6 ευρώ, έχουν μείνει αρκετά απούλητα στην Περσεύς στα 0,84 ευρώ και πάλι και η γνωστή εντολή ήταν στη Moda Bagno στα 0,4420 ευρώ.

FOLLI FOLLIE: Έφυγαν οι δύο από το Δ.Σ. και έμεινε αυτός που «δεν ήξερε». Αλλά τόσο καιρό που έχει μάθει δεν μας έχει δώσει κάποιο ισολογισμό για να δούμε τι ύψους ήταν η απάτη.

ΤΕΝΕΡΓ: Υποχωρεί στο ξεκίνημα και έχει φτάσει μέχρι και τα 6,05 ευρώ με όγκο 15 χιλ. τεμάχια περίπου και είναι η μόνη από την υψηλή κεφαλαιοποίηση με κινητικότητα, άντε και η Eurobank.

ΟΤΕ: Με όγκο 53 χιλ. τεμάχια αλλά τα 50 χιλ. τεμάχια είναι με πακέτο στα 9,79 ευρώ ανά μετοχή.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ: Κάλεσμα για επενδύσεις από τον Κ.Μητσοτάκη. Το βλέπουν οι επιχειρηματίες που αυτές τις μέρες πληρώνουν ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος, ΕΦΚΑ κλπ κλπ και θα ανέβουν σε καμιά πολυκατοικία να πηδήξουν.

Η αλήθεια είναι πως η χώρα χρειαζόταν εδώ και χρόνια μία «βόμβα» επενδύσεων της τάξης των 100 δισ. ευρώ, αλλά εδώ δεν μπορούμε να προχωρήσουμε το Ελληνικό, ή να δώσουμε άδεια ανέγερσης οικοδομής.

Για τους φόρους δεν χρειάζεται να πούμε κάτι. Προφανώς και οι επενδυτές θα περιμένουν να αλλάξει η κυβέρνηση, να δουν αν η νέα θα μπορέσει να μειώσει τους φόρους και μετά θα ακολουθήσουν.

Προς το παρόν επενδύσεις σε κανένα ακίνητο για χρυσή βίζα, ή καμιά ευκαιρία για Airbnb και κάποιες άλλες ευκαιρίες που φυσικά και υπάρχουν γιατί το ρίσκο τώρα είναι μεγαλύτερο. Μετά τη μείωση των φόρων θα είναι μικρότερο.

Αλλά επειδή έχουν πάρει πολλές φορές το ρίσκο και έχασαν, μάλλον θα κάτσουν αναπαυτικά και θα περιμένουν. Μπορεί να πάρουν και ποπ κορν.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης