Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Η ΕΕ θα απορρίψει εκ νέου τον προϋπολογισμό της Ιταλίας

Capital Economics: Η ΕΕ θα απορρίψει εκ νέου τον προϋπολογισμό της Ιταλίας
Το γεγονός ότι η ιταλική οικονομία παρέμεινε στάσιμο στο γ΄ τρίμηνο του έτους, αυξάνει τις πιθανότητες να απορριφθεί εκ νέου ο ιταλικός προϋπολογισμός
Αυξάνονται οι πιθανότητες να απορριφθεί και ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός της Ιταλίας για το 2019 από την Κομισιόν, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για την ανάπτυξη στο γ΄τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τους αναλυτές της Capital Economics.
Το γεγονός ότι η ιταλική οικονομία παρέμεινε στάσιμο στο γ΄ τρίμηνο του έτους, αυξάνει τις πιθανότητες να απορριφθεί εκ νέου ο ιταλικός προϋπολογισμός, εκτός και αν η ιταλική κυβέρνηση υποβαθμίσει σημαντικά τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη.
Μετά την ανάπτυξη με ρυθμό 0,2% στο β΄τρίμηνο του 2018, η ιταλική οικονομία παρέμεινε στάσιμη στο γ΄τρίμηνο του έτους,
Ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης υποχώρησε από 1,2% μόλις στο 0,8%, στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας τριετίας.
Το ΑΕΠ οδεύει προς ετήσια ανάπτυξη 1%, εντός των προβλέψεων της Capital Economics, την ώρα που η ιταλική κυβέρνηση κάνει λόγο για ανάπτυξη 1,2%.
«Η επίσημη πρόβλεψη για ανάπτυξη 1,5% το 2019 φαντάζει ακόμη πιο εξωπραγματική.
Η άνοδος των αποδόσεων από τον Μάιο είναι πιθανή να επισκιάσει τη θετική επίδραση της χαλαρής δημοσιονομική πολιτικής», εξηγούν οι αναλυτές.
Ως εκ τούτου, η Ιταλία θα πρέπει να υποβαθμίσει σημαντικά τις εκτιμήσεις της, ώστε να έχει ελπίδες για την έγκριση του προϋπολογισμού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημειώνει η Capital Economics.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης