Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ούτε ειδήσεις, ούτε τζίρος στο ΧΑ

tags :
Ούτε ειδήσεις, ούτε τζίρος στο ΧΑ
Μόνο ανακοινώσεις για αγορές μετοχών έχει ο δικτυακός τόπος του ΧΑ και μία ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων – Λογική η απαξίωση
Απίστευτη η απαξίωση του ελληνικού χρηματιστηρίου και κάποιοι νομίζουν ότι λέγοντας «ελάτε να επενδύσετε» οι ξένοι θα έρθουν.
Μετά τις 14:00 ο τζίρος στο ΧΑ ίσα που ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ και τα 2 εκατ. ευρώ αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές σε πακέτα.
Δηλαδή 8 εκατ. ευρώ έχουν γίνει στο χρονικό διάστημα από 10:30 έως 14:10.
Την ίδια ώρα ειδήσεις δεν υπάρχουν.
Το χρηματιστήριο έβαλε στο δικτυακό του τόπο από το πρωί επτά ειδήσεις εκ των οποίων οι έξι αφορούν αγορές ιδίων μετοχών ή γενικότερα αγορές από insiders και η έβδομη ήταν τα αποτελέσματα της Μυτιληναίος.
Αλλά και για την πορεία της οικονομίας οι μόνες ειδήσεις που υπάρχουν είναι πόσα λάθη έκανε η εφορία και από ποιους δέσμευσε λεφτά ενώ δεν έπρεπε, ή αν θα κοπούν ή αν θα διασωθούν οι συντάξεις.
Μία σοβαρή είδηση που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως καταλύτης έστω και για συγκεκριμένες μετοχές δεν υπάρχει.
Και αυτή η κατάσταση δεν είναι σημερινή, διαρκεί μήνες.
Γι΄αυτό και το ελληνικό χρηματιστήριο πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και μόλις έκανε μία αντίδραση μέχρι τις 645 μονάδες, ζαλίστηκε και κοιτάζει προς τα πίσω.
Τρεις μετοχές έχουν τζίρο σήμερα πάνω από 1 εκατ. ευρώ και υπάρχουν μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης κάτω από 7 χιλ. τεμάχια.
Η σκέψη μας στις χρηματιστηριακές εταιρείες που εδώ και χρόνια δίνουν μάχη για την επιβίωση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης