Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Άδεια άνευ αποδοχών και μερική απασχόληση «εθελοντικά» προκαλούν αντιδράσεις στην Τράπεζα Πειραιώς

Άδεια άνευ αποδοχών και μερική απασχόληση «εθελοντικά» προκαλούν αντιδράσεις στην Τράπεζα Πειραιώς
Μην τολμήσετε απαντά ο Σύλλογος Εργαζομένων της τράπεζες Πειραίως - Με γενική απεργία στον κλάδο απειλεί η ΟΤΟΕ
Αναστάτωση επικρατεί στην Τράπεζα Πειραιώς καθώς η διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού κάλεσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων και τους ανακοίνωσε την απόφαση της Τράπεζας να θέσει σε ισχύ ένα θεσμικό πλαίσιο που θα ορίζει:
α) εθελοντική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους και
β) εθελοντική μερική απασχόληση
Άμεση ήταν και η αντίδραση της ΟΤΟΕ η οποία αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και προσανατολίζεται σε απεργιακές κινητοποιήσεις όχι μόνο στην Τράπεζα Πειραιώς αλλά και σε όλες τις τράπεζες.
Σε ανακοίνωση του ο  Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς στέλνει μήνυμα στη διοίκηση επισημαίνοντας « Καλύτερα να μην τολμήσετε» να προχωρήσετε σε αυτά που μας ανακοινώσατε.
Επισημαίνει ότι «σε μια περίοδο, που σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε πρόσφατα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας κ. Μεγάλου, «όλα βαίνουν καλώς» και η πορεία της Τράπεζας εξελίσσεται θετικά και δυναμικά σε όλα τα επίπεδα, ανακοινώνεται στο Σύλλογο μας η παραπάνω αντεργατική απόφαση, που έχει στόχο την περαιτέρω μείωση του λειτουργικού εργασιακού κόστους.
Η απάντηση του Συλλόγου μας στους εκπροσώπους της Τράπεζας ήταν άμεση και κατηγορηματική.
Οι συγκαλυμμένες αντεργατικές ενέργειες με τον μανδύα της εθελοντικής απόφασης των εργαζομένων, για δήθεν συμμετοχή, είτε σε «άδεια» άνευ αποδοχών, είτε σε μερική απασχόληση, δεν πρόκειται να περάσουν».
Σύμφωνα με το Σύλλογο των εργαζομένων «Αν η Τράπεζα Πειραιώς έχει επιλέξει να παίξει το ρόλο του «λαγού» του τραπεζικού συστήματος, για να εκτιμήσει τις αντιδράσεις του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων, είναι καλύτερα γι΄ αυτή να εγκαταλείψει αυτά τα σχέδιά της».
Και η ανακοίνωσή καταλήγει «Πριν λίγες μέρες με το πρόγραμμα εφάπαξ, τώρα με την «εθελοντική» άδεια άνευ αποδοχών και την «εθελοντική» μερική απασχόληση, αύριο ποιος ξέρει με τι άλλο, φαίνεται ότι το πακέτο των αντεργατικών εισηγήσεων της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού δεν έχει τέλος.
Προειδοποιούμε την Διοίκηση της Τράπεζας «να μαζέψει» τώρα όσο προλαβαίνει αυτές τις αντεργατικές απόπειρες γιατί το κόστος που θα εισπράξει θα είναι ανυπολόγιστο.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα και συσπείρωση για να αποκρούσουμε αυτές τις αντεργατικές επιδιώξεις.
Η ΟΤΟΕ έχει ήδη ενημερωθεί και προετοιμάζει τις δικές της ενέργειες, προκειμένου να δώσει συνολική απάντηση ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων.
Αυτά που δεν πέρασαν σε άλλες εποχές, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να περάσουν τώρα.
Αυτά προς το παρόν και παραμένουμε σε ετοιμότητα αγωνιστικών αντιδράσεων και εκπλήξεω»ν!!!

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης