Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Πώς σχεδιάζει το αμερικανικό Πεντάγωνο να σταματήσει το μεταναστευτικό καραβάνι

Πώς σχεδιάζει το αμερικανικό Πεντάγωνο να σταματήσει το μεταναστευτικό καραβάνι
Τα σχέδια των ΗΠΑ για να σταματήσουν το μεταναστευτικό καραβάνι
Το τελευταίο «στρατιωτικό κύμα» του Λευκού Οίκου στα σύνορα με το Μεξικό θα εξασφαλίσει ότι περισσότεροι από 7.000 εθνοφρουροί και στρατιώτες θα παραταχθούν σε 26 σημεία διέλευσης στο Τέξας, την Αριζόνα και την Καλιφόρνια για να παρακολουθήσουν το καραβάνι μεταναστών που σιγά σιγά φτάνει από την Ονδούρα στα νότια σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.
Ενώ οι περισσότεροι από τους χιλιάδες μετανάστες που ταξιδεύουν με τροχόσπιτα αναμένεται είτε να γυρίσουν πίσω είτε να ζητήσουν άσυλο στο Μεξικό, εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, θα προσπαθήσουν να περάσουν στις ΗΠΑ και είτε να υποβάλουν αίτηση ασύλου ή να δοκιμάσουν την τύχη τους ωε παράνομοι μετανάστες.
Οι τελευταίοι αμερικανοί στρατιώτες που τοποθετήθηκαν στα σύνορα με το Μεξικό, αναμένεται να μείνουν εκεί για αρκετό καιρό, οπλισμένοι με όπλα και εργαλεία που θα βοηθήσουν στην παροχή «υλικοτεχνικής υποστήριξης» για τα περισσότερα από 2.000 μέλη της Εθνικής Φρουράς που έχουν αναπτυχθεί από τον Απρίλιο του 2018.
Περίπου 3.500 μετανάστες παρακολουθούνται στο νότιο Μεξικό κοντά στα σύνορα μεταξύ των πολιτειών Chiapas και Oaxaca, ενώ μια άλλη ομάδα μεταναστών περίπου 3.000 ατόμων βρίσκεται στα σύνορα Μεξικού και Γουατεμάλας.
Μία από τις πρώτες ευθύνες του αμερικανών στρατιωτών θα είναι να κάνουν «απόρθητα» τα σύνορα.
Γνωρίζουμε ότι η ασφάλεια των συνόρων είναι εθνική ασφάλεια», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα ο στρατηγός Terrence O'Shaughnessy, διοικητής της Βόρειας Διοίκησης των ΗΠΑ και της Βορειοαμερικανικής Αεροπορικής Διοίκησης (NORAD), σημειώνοντας ότι ο κύριος στόχος των δυνάμεων των ΗΠΑ είναι να «σκληρύνει τα σημεία εισόδου».
Για να επιτευχθεί αυτό, τα στρατεύματα θα κατασκευάσουν πρόσθετα συνοριακά φυλάκια, παράλληλα τέσσερα ελικόπτερα Blackhawk και drones, τα οποία θα παρακολουθούν τους μετανάστες που προσπαθούν να εισέλθουν παράνομα. Επιπλέον, οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν στρατεύματα για να σταματήσουν τους μετανάστες όπου χρειάζεται.
Το μήνυμα του συνοριακού περιπολικού προς τους μετανάστες είναι απλό, ένας από τους διοικητές τους είπε: «Δεν θα επιτρέψουμε σε μια μεγάλη ομάδα να εισέλθει στις ΗΠΑ με παράνομο και ανασφαλές τρόπο».
Ο αριθμός των στρατευμάτων που αναπτύσσονται στα νότια σύνορα είναι σχεδόν ισοδύναμος με τα 7.000 περίπου στρατεύματα των ΗΠΑ που αναπτύσσονται στο Ιράκ και τη Συρία για την καταπολέμηση του ISIS.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης