Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ - Ψύχραιμοι οι λιγοστοί επενδυτές που δραστηριοποιήθηκαν

tags :
Μετά το κλείσιμο του ΧΑ - Ψύχραιμοι οι λιγοστοί επενδυτές που δραστηριοποιήθηκαν
ΑΓΟΡΑ: Ψύχραιμη σε γενικές γραμμές, έκλεισε με μικρές απώλειες και χαμηλό τζίρο – Δούλεψαν αρκετά και πάλι τα «μηχανάκια» σήμερα. Έμπαιναν αυτόματα οι εντολές και κρατούσαν χαμηλά αρκετούς τίτλους.

Μόλις όμως ολοκληρώθηκαν οι πωλήσεις, γιατί σε κάποιες μετοχές οι αγοραστές ήταν καλοί, αμέσως πήραν ανάσες.

Κρατάει επαφή με τις 650 μονάδες και με καλό κλίμα στο εξωτερικό θα μπορούσε να τις δει στις επόμενες συνεδριάσεις. Βέβαια κάποιοι κατοχύρωναν ήδη τα βραχυπρόθεσμα κέρδη που έχουν.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλή η εικόνα τους συνολικά, κάποιοι πήραν κέρδη γιατί υπάρχουν αρκετά από την πρόσφατη αντίδραση. Πάλι η Eurobank νομίζουμε πως είχε καλύτερη συμπεριφορά αν και στην πλευρά των πωλητών έμειναν 223 χιλ. τεμάχια μετά το κλείσιμο.

Στα short αντί για μείωση βλέπουμε αύξηση άρα όσα λέγονταν στις μέρες της αντίδρασης ότι και καλά είχαμε κλείσιμο ανοικτών θέσεων μάλλον δεν επιβεβαιώνονται, εκτός και αν πρόκειται για μικρούς που είχαν περιορισμένες θέσεις.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Μηχανάκι και σήμερα στα 4,30 και λίγο πιο πάνω και μόλις τέλειωσε ο πωλητής ήταν «κούφια» η μετοχή και μια μαρκετιά την πήγε μέχρι τα 4,54 ευρώ.

Η μετοχή που είχε συμπληρώσει 7 πτωτικές συνεδριάσεις έκλεισε με άνοδο 3,26% και στα 4,44 ευρώ με όγκο 132 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 459 εκατ. ευρώ.

ΕΧΑΕ: «Ζαλίστηκε» πάνω από τα 4ευρώ και με λίγες πωλήσεις βρέθηκε στα 3,90 ευρώ με απώλειες 2,50%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Καλά τα αποτελέσματα αλλά μάλλον τα είχαν προεξοφλήσει οι επενδυτές. Υποχώρησε 1,30% και έκλεισε στα 7,60 ευρώ. Ήδη μονοψήφιο το p/e της μετοχής με το εννεάμηνο.

ΤΕΝΕΡΓ: Έκανε δουλειά και εδώ το μηχανάκι. Στις 174 χιλ. τεμάχια ο όγκος και στα 6,10 ευρώ το κλείσιμο της μετοχής με χαμηλό ημέρας τα 5,98 ευρώ.

Δεν έχει κάνει πάντως και καμιά μεγάλη διόρθωση από τα υψηλά της. Οι αγοραστές φροντίζουν να απορροφούν την προσφορά πάνω από τα 6 ευρώ.

ΛΑΜΔΑ: Έγραψε χαμηλό στα 5,76 ευρώ και αντέδρασε και πάλι. Βέβαια όσο πιο συχνά πηγαίνει εκεί κάποια στιγμή αν δεν βρει δύναμη να φύγει πάνω από τα 6,20-6,30 ευρώ θα το σπάσει και θα πάει προς τα 5,40 ευρώ.

ΔΕΗ: Υψηλός ξανά ο όγκος στις 635 χιλ. τεμάχια, έκλεισε με μικρή άνοδο και δεν βλέπουμε κάποια μείωση στα short.

ΕΛΒΕ: Με 335 τεμάχια στο -6,67% και στα 3,08 ευρώ που δίνουν αποτίμηση 10,1 εκατ. ευρώ. Εξαιρετικά φθηνή αλλά δεν βγαίνουν και πολλά κομμάτια χαμηλά.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Χαμηλό στα 5 ευρώ και κλείσιμο στα 5,24 ευρώ με όγκο 52 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 149 εκατ. ευρώ.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Πιέστηκε ξανά και έκλεισε στα 0,5920 ευρώ με απώλειες 1,50% και όγκο 229 χιλ. τεμάχια.

CPI: Δημοσίευσε ετήσια αποτελέσματα για τη χρήση που έληξε 30/6/18. Πωλήσεις 14,8 εκατ. ευρώ από 14,7 εκατ. ευρώ και ζημιές 71 χιλ. ευρώ από κέρδη 34 χιλ. ευρώ.

Καθαρή θέση 3,1 εκατ. ευρώ, συνολικές υποχρεώσεις 4,7 εκατ. ευρώ με δανειακές 2,1 εκατ. ευρώ και ταμειακά διαθέσιμα 137 χιλ. ευρώ. Αποτίμηση 1,9 εκατ. ευρώ και μάλλον δεν αδικείται στο ταμπλό.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ (πρ.): Η συμπεριφορά της μετοχής θυμίζει Τζιρακιάν. Εδώ και αρκετό καιρό υπάρχουν αγοραστές στο limit up και ζητάνε μερικές χιλιάδες τεμάχια αλλά σπάνια κάνει πράξη και όταν κάνει στο limit up δεν κλείνει εκεί γιατί δεν είναι αρκετός ο όγκος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης