Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: O Bolsonaro αποκλείει στρατιωτική επέμβαση για ανατροπή του Maduro

Βραζιλία: O Bolsonaro αποκλείει στρατιωτική επέμβαση για ανατροπή του Maduro
Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Βραζιλίας αποκλείει στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα 
Το ενδεχόμενο να στηρίξει στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα για την ανατροπή του Nicolas Maduro απέκλεισε ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Βραζιλίας, Jair Bolsonaro.
«Η Βραζιλία θα αναζητά πάντα την ειρηνική οδό για την επίλυση αυτού του προβλήματος», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο βραζιλιάνικο τηλεοπτικό δίκτυο Record.
«Συζήτησα με τις αρχές άλλων χωρών, μεταξύ άλλων και για το θέμα της Βενεζουέλας.
Μας ζήτησαν η Βραζιλία να συμμετάσχει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην επίλυση αυτού του προβλήματος.
Σε τελική ανάλυση, οι Βενεζουελάνοι είναι αδελφοί μας και αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν σοβαρές δυσκολίες υπό τη δικτατορία Nicolas Maduro», πρόσθεσε, χωρίς όμως να διευκρινίσει με ποιους συνομίλησε.
Ο Jair Bolsonaro αρνήθηκε, επίσης, ότι συζήτησε το θέμα ανατροπής του Nicolas Maduro κατά τη διάρκεια της συζήτησής του με τον Κολομβιανό Πρόεδρο.
Άρθρο της εφημερίδας «Folha de Sao Paulo» ανέφερε ότι η Κολομβία είναι έτοιμη να στηρίξει τη Βραζιλία αν προσπαθήσει «να ανατρέψει τον Nicolas Maduro μέσω μιας στρατιωτικής επέμβασης».
Η εφημερίδα επικαλέστηκε υψηλόβαθμο αξιωματούχο από την Μπογκοτά, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, όμως η κολομβιανή κυβέρνηση διέψευσε κατηγορηματικά την πληροφορία.
Ωστόσο, επέκρινε για μια ακόμη φορά το Κόμμα των Εργαζομένων (PT), για «τον θαυμασμό του» προς τις σοσιαλιστικές κυβερνήσεις της Βενεζουέλας, όπου, σύμφωνα με τον ίδιο, «οι πιο φτωχοί υποφέρουν πολύ και καταφεύγουν στη Βραζιλία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης