Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

«Ελάτε να επενδύσετε». Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

«Ελάτε να επενδύσετε». Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;
Η χώρα πραγματικά χρειάζεται μία «επενδυτική βόμβα» δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ για να βγει μια και καλή από την κρίση αλλά δεν θα έρθει χωρίς αλλαγές
Ακούς τους πολιτικούς να κάνουν κάλεσμα για επενδύσεις και αναρωτιέσαι αν το κάνουν για λόγους εντυπωσιασμού και για να πουν ότι κάτι έκαναν ή αν πραγματικά πιστεύουν ότι έτσι έρχονται οι επενδύσεις.
Και επειδή αυτοί δεν ξέρουν και πολλά από επενδύσεις και δουλειές συνολικά, αναρωτηθείτε αν εσείς θα επενδύατε στην Ελλάδα;
Αν θα φέρνατε δηλαδή τα ωραία σας τα λεφτά για να κάνετε μία μικρή ή μία μεγάλη επένδυση.
Εδώ δεν μπορούν να ξεκινήσουν μεγάλα έργα όπως το Ελληνικό που θα άλλαζε συνολικά το τοπίο στη χώρα σε όλα τα επίπεδα.
Αγοράζουν δέκα χρόνια πριν μεγάλοι επενδυτικοί όμιλοι ακίνητα για να κάνουν εμπορικά κέντρα και μετά από τόσα χρόνια δεν έχουν ρίξει ούτε μία μπετονιέρα τσιμέντο.
Έβαλαν οι ξένοι τα λεφτά τους στις ελληνικές τράπεζες, τα ξαναέβαλαν και σήμερα βλέπουν ότι δεν έχουν γίνει αυτά που πρέπει και ίσως χρειαστεί να ξαναμπούν λεφτά.
Επιπλέον, τέτοιες μέρες καλούνται οι πολίτες να πληρώσουν ΦΠΑ τρίτου τριμήνου, ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος και φυσικά ΕΦΚΑ.
Για ρωτήστε τους αγαπητοί πολιτικοί πόσα έβγαλαν και πόσο φόρο και εισφορές πληρώνουν;
Για ρωτήστε όσους έχουν προσωπικές επιχειρήσεις πως τα βγάζουν πέρα, όσους απασχολούν προσωπικό πόσα πληρώνουν κάθε μήνα και μετά κάντε όσα καλέσματα θέλετε για προσέλκυση επενδύσεων.
Η χώρα πραγματικά χρειάζεται μία «επενδυτική βόμβα» δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ για να βγει μια και καλή από την κρίση.
Αλλά αν δεν δείξεις πρώτα ότι είσαι σοβαρή χώρα, ότι μειώνεις φόρους και κυρίως γραφειοκρατία και δημιουργείς ένα σταθερό περιβάλλον που δεν αλλάζει κάθε 2-3 χρόνια μην περιμένεις να δεις επενδύσεις.
Όσοι ήρθαν τους πήραν οι προηγούμενοι από το χεράκι.
Θυμόμαστε πως καλύφθηκαν κάποιες αυξήσεις κεφαλαίου στις τράπεζες.
Για να μην πούμε για τα δήθεν φιλέτα που βγαίνουν προς πώληση και κάποιοι μας έλεγαν ότι ξεπουλιέται η μεγάλη ελληνική περιουσία και οι ξένοι θέλουν να αγοράσουν τη χώρα φθηνά.
Ελάχιστοι έρχονται να αγοράσουν και ο λόγος είναι ένας: Δεν βλέπουν πως μπορούν να βγάλουν κέρδος χωρίς πρώτα να ματώσουν.
Γι΄ αυτό και λένε αυτό που λέει και ο λαός: Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης