Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 0,2% για τον χρυσό, λόγω ισχυρού δολαρίου - Στα 1.225,30 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Απώλειες 0,2% για τον χρυσό, λόγω ισχυρού δολαρίου - Στα 1.225,30 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με απώλειες 0,2% ή 2,30 δολ. στα 1.225,30 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες έκλεισε και σήμερα (30/10/2018) ο χρυσός, καθώς η άνοδος του δολαρίου απομάκρυνε τους επενδυτές από το πολύτιμο μέταλλο.
Το δολάριο ενισχύθηκε εν μέσω των νέων ανησυχιών για την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ - Κίνας, μετά από χθεσινό δημοσίευμα που ανέφερε ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν την επιβολή δασμών στα εναπομείναντα κινεζικά προϊόντα αξίας 257 δισ. δολ.
Η επίσημη ανακοίνωση για τους συγκεκριμένους δασμούς αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2019.
Σε συνέντευξή του στο «FOX News», ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, προειδοποίησε ότι έχει ετοιμάσει νέους δασμούς αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, αν δεν καταστεί εφικτή μια συμφωνία με την Κίνα, αν και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί μια «σπουδαία συμφωνία».
Παράλληλα, το δολάριο ενισχύθηκε σε σχέση με το ευρώ, στον απόηχο και των προκαταρκτικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν για την οικονομική ανάπτυξη της Ευρωζώνης στο γ’ τρίμηνο του 2018, που αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της ενιαίας νομισματικής ένωσης αυξήθηκε κατά 0,2% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2018, έναντι ανάπτυξης 0,4% του προηγούμενου τριμήνου και έναντι των εκτιμήσεων για ανάπτυξη 0,4%.
Παράλληλα, σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 1,7%, από 2,2% στο δεύτερο τρίμηνο του 2018 και έναντι των προβλέψεων των αναλυτών για ανάπτυξη 1,8%.
Παράλληλα, ώθηση στο αμερικανικό νόμισμα προσέφεραν και ορισμένα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία.
Ειδικότερα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ ανήλθε τον Οκτώβριο του 2018 σε υψηλό 18 ετών, λαμβάνοντας ώθηση κυρίως από την ισχυρή αγορά εργασίας.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board ανήλθε στις 137,9 μονάδες -το υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2000.
Σημειώνεται ότι το ιστορικό υψηλό του δείκτη -στις 144,7 μονάδες- είχε σημειωθεί τον Μάιο του 2000.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με απώλειες 0,2% ή 2,30 δολ. στα 1.225,30 δολ. ανά ουγγιά -το χαμηλότερο επίπεδο από τις 22 Οκτωβρίου 2018, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,4% στις 97 μονάδες, ενώ το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,3% έναντι του δολαρίου, στο 1,134 δολ.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης