Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κρίση στην κυβέρνηση λόγω των κρίσεων στην Αστυνομία - Απείλησε με παραίτηση η Παπακώστα

Κρίση στην κυβέρνηση λόγω των κρίσεων στην Αστυνομία - Απείλησε με παραίτηση η Παπακώστα
Νέο ενδοκυβερνητικό επεισόδιο μεταξύ Γεροβασίλη και Παπακώστα
Νέος κύκλος αντιπαράθεσης ξέσπασε σήμερα (30/1) στην κυβέρνηση, με επίκεντρο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καθώς υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα απείλησε με παραίτησή της εξαιτίας των κρίσεων στην ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η Κατερίνα Παπακώστα επιθυμεί οι κρίσεις να μην προχωρήσουν με ταχύ ρυθμό, την ώρα που η πλευρά Γεροβασίλη πέρασε το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Παπακώστα είχε σήμερα ραντεβού για το θέμα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή. Η συνάντησή τους ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς, αν και αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 12:00, και οι δύο έφτασαν στις 12:30 και ο κ. Τσίπρας έπρεπε άμεσα να ανέβει στο βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Νωρίτερα, είχε προηγηθεί η συνάντηση της κ. Παπακώστα με την Όλγα Γεροβασίλη στο εντευκτήριο της Βουλής με τη συζήτηση, όμως, να οδηγείται σε αδιέξοδο ανάμεσα στις δύο πλευρές. Σε εκείνο το σημείο, η Κατερίνα Παπακώστα απείλησε με παραίτηση την πολιτική της προϊσταμένη.
Πηγές από το εσωτερικό της ΕΛΑΣ σχολιάζουν ότι παραμένει ανοιχτό το θέμα των κρίσεων καθώς και της αναπλήρωσης του υπαρχηγού.
Διαρροές από το περιβάλλον της κ. Παπακώστα σημειώνουν πως «σε ευαίσθητα θέματα όταν ανακύπτουν λύνονται με διάλογο και όχι με εντάσεις ανάμεσα σε υπουργό και υφυπουργό» ενώ κύκλοι της κ. Γεροβασίλη απαντούν πως «δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα».
Κατόπιν αυτών, ο κ. Τσίπρας, όταν ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος, συναντήθηκε με την κυρία Παπακώστα και τυχόν αποφάσεις αναμένεται να γίνουν γνωστές αύριο (31/10).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης