Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποφασισμένος να διευρύνει την οπλοκατοχή ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Βραζιλίας

Αποφασισμένος να διευρύνει την οπλοκατοχή ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Βραζιλίας
Αποφασισμένος να διευρύνει την οπλοκατοχή ο Jair Bolsonaro
Αποφασισμένος να τροποποιήσει το νόμο για την οπλοκατοχή στη Βραζιλία, ένα από τα μεγάλα θέματα της προεκλογικής εκστρατείας, εμφανίζεται ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Βραζιλίας, Jair Bolsonaro.
Στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας (τοπική ώρα) σε πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς, την επομένη της καθαρής νίκης του στις προεδρικές εκλογές, ο ακροδεξιός πρόεδρος επανέφερε στη συζήτηση την πιο ριζοσπαστική λύση για τη μάχη κατά της βίας: την απελευθέρωση της οπλοκατοχής.
Με σχεδόν 64.000 δολοφονίες πέρυσι –το 70% των οποίων από πυροβόλα όπλα–, η Βραζιλία έχει γίνει μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο∙ η βία μαζί με τη διαφθορά είναι μια από τις πιο μεγάλες ανησυχίες των 57 εκατομμυρίων ψηφοφόρων που επέλεξαν να ψηφίσουν τον Jair Bolsonaro.
«Η πρόσβαση στην οπλοκατοχή πρέπει να διευκολυνθεί. (…)
Είναι μια αναγκαιότητα λόγω της βίας που πλήττει τη Βραζιλία.
Βρισκόμαστε σε πόλεμο», είπε ο πρώην λοχαγός του στρατού, ο οποίος πρόσθεσε πως η οπλοκατοχή πρέπει να επεκταθεί πέρα από την κατοικία.
«Θα αλλάξουμε τον νόμο.
Πρέπει να μειωθεί η ελάχιστη ηλικία (για την οπλοκατοχή) από τα 25 στα 21 έτη.
Δεν μπορούμε να θέτουμε φραγμούς που εμποδίζουν τους ανθρώπους από το να έχουν ένα όπλο στο σπίτι τους για να υπερασπιστούν την οικογένειά τους», διευκρίνισε.
«Αν ένας οδηγός φορτηγού είναι οπλισμένος και αντιδρά όταν κάποιος προσπαθεί να κλέψει το φορτίο του, δείχνει ένα παράδειγμα στους ληστές.
Ο κλέφτης σκοτώνεται, σε μια κατάσταση νόμιμης άμυνας.
Ο οδηγός ανταποδίδει και δεν τιμωρείται.
Έτσι θα μειωθεί η βία στη Βραζιλία, αυτό είναι σίγουρο».
Πέρα από τους λόγους του για την ασφάλεια, ο Jair Bolsonaro, 63 ετών, η φήμη του οποίου δεν κηλιδώθηκε ποτέ από κανένα σκάνδαλο διαφθοράς, εξελέγη επίσης χάρη στην υπόσχεση να καταπολεμήσει απηνώς αυτή τη μάστιγα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης