Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το άνοιγμα του Χ.Α. - Σχόλια και παρατηρήσεις

tags :
Αμέσως μετά το άνοιγμα του Χ.Α. - Σχόλια και παρατηρήσεις
ΑΓΟΡΑ: Ανοδικά σήμερα με το βλέμμα στο εξωτερικό αφού από το εσωτερικό απουσιάζουν οι καταλύτες. Αναμονή σε αρκετά θέματα στη χώρα, εξέλιξη που δεν βοηθάει τη χρηματιστηριακή αγορά.

Γι΄ αυτό και ο τζίρος είναι καθηλωμένος σε χαμηλά επίπεδα με πολλές μετοχές να μην μπορούν να κάνουν πράξη καθημερινά.

Η προσέγγιση εκ νέου των 650 μονάδων και η δυναμική της θα δείξει αν θα έχει συνέχεια η τεχνική αντίδραση ή αν θα έχουμε νέο πισωγύρισμα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεκίνησαν ανοδικά με την Πειραιώς και τη Eurobank να έχουν καλή άνοδο, ενώ λίγο μικρότερη είναι της Alpha Bank και της Εθνικής.

Οι σορτάκηδες πάντως δεν έχουν πτοηθεί και όλα αυτά που ακούμε για ψεύτικές και παραπλανητικές εκθέσεις που έφεραν πιέσεις αδικαιολόγητες δεν μας αρκούν.

Δεν είδαμε καμία έκτακτη συνέντευξη τύπου από κάποια τράπεζα για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Ούτε και βλέπουμε επενδυτές που πιστεύουν ότι δεν θα χρειαστούν νέα κεφάλαια.

ΔΕΗ: Και αυτή «θύμα» παραπληροφόρησης; Δεν πιστεύουμε πως είναι για κλείσιμο, αλλά βλέπουμε τα θεμελιώδη και θέλουμε γενναίες αποφάσεις. Επειδή όμως είναι δημόσιο, οι αποφάσεις μεταφέρονται στο μέλλον.

MOTOR OIL: Αυτή η είσοδος στον τηλεοπτικό σταθμό Άλφα, η επικείμενη στην χρηματιστηριακή IBG και γενικότερα η αλλαγή του ομίλου σε συμμετοχών με άπλωμα δραστηριοτήτων μας μπερδεύει λίγο.

Η μετοχή είναι εξαιρετική και φθηνή και θα προτιμούσαμε να μείνει στην βασική δραστηριότητα. Τώρα αν περισσεύουν λεφτά…

ΕΛΠΕ: Στα 7,12 ευρώ με άνοδο 0,99% και χαμηλό όγκο στο ξεκίνημα. Θέλουμε μάζεμα υποχρεώσεων μέσω δημιουργίας ταμειακών ροών, κάτι που πιστεύουμε θα το δούμε στο μέλλον.

Φθηνή βάσει θεμελιωδών μεγεθών, αλλά ταλαιπωρείται με το θέμα της πώλησης του πακέτου μετοχών.

JUMBO: Πιέζεται στο ξεκίνημα με καλό όγκο. Επηρεάζει και η νέα απάτη που βγήκε με κινέζους και ελληνικά ακίνητα μέσω POS. Η εταιρεία έδιωξε τον εμπλεκόμενο.

Τι σκέφτεται ο Έλληνας για να βγάλει λεφτά…

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Ζωηρή στο ξεκίνημα. Έπιασε τα 4,59 ευρώ και κάνει τώρα πράξη στα 4,52 ευρώ. Έδειξε από χθες στο κλείσιμο ότι ο πωλητής ολοκλήρωνε και η διάθεση ήταν για πάνω.

ΝΑΚΑΣ: Χωρίς το μέρισμα 0,05 ευρώ μικτό διαπραγματεύεται σήμερα η μετοχή, ενώ για τους μετόχους υπάρχει και συνέχεια με επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,085 ευρώ ανά μετοχή.

Η μετοχή είναι αρκετά φθηνή αν και λείπει το growth που θα μπορούσε να της δώσει ώθηση. Αλλά τι να ζητήσουμε, εδώ υπάρχουν άλλες με μεγάλες ζημιές και μας μιλάνε για προοπτικές.

Εδώ παίρνεις μέρισμα και επιστροφή που αντιστοιχούν σε υψηλή απόδοση κάθε χρόνο. Η αποτίμηση κάτω από 10 εκατ. ευρώ και άνοιγμα με 200 τεμάχια στο -5% και στα 1,52 ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Στην αποτίμηση των 11 εκατ. ευρώ η έκταση στην Πάρο μάλλον δεν έχει αποτιμηθεί. Το θέμα είναι πότε θα προχωρήσει και αν θα προχωρήσει μόνη της η εταιρεία ή με κάποια σύμπραξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης