Τελευταία Νέα
Διεθνή

Visco (EKT): Κίνδυνος από την άνοδο του ιταλικού spread - Προσοχή σε χρέος, καταθέσεις

Visco (EKT): Κίνδυνος από την άνοδο του ιταλικού spread - Προσοχή σε χρέος, καταθέσεις
Το ιταλικό χρέος είναι βιώσιμο, ωστόσο πρέπει να αποσαφηνιστεί η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης ώστε να διατηρηθεί έτσι, προειδοποίησε ο Visco
Για σοβαρούς κινδύνους από την άνοδο του ιταλικού spread, προειδοποίησε ο κεντρικός τραπεζίτης της Ιταλίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Ignazio Visco, τονίζοντας ότι θα αυξηθεί το κόστος δανεισμού για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.
«Η αβεβαιότητα για το μέλλον της Ιταλίας σε Ευρωζώνη και ΕΕ πρέπει να απομακρυνθεί, καθώς επηρεάζει τα spreads», τόνισε ο Ιταλός αξιωματούχος της ΕΚΤ.

Η επιδείνωση στην αγορά ομολόγων της Ιταλίας θα κοστίσει πάνω από 5 δισ. ευρώ το 2019, εκτίμησε ο Visco,ασκώντας κριτική στην οικονομική και δημοσιονομική πολιτική της ιταλικής κυβέρνησης.
Ο κεντρικός τραπεζίτης προειδοποίησε ότι το αναπτυξιακό χάσμα με την ΕΕ δεν είναι δυνατόν να συρρικνωθεί με την αύξηση των δαπανών.
Όσον αφορά τις καταθέσεις, ο Visco τόνισε ότι οι πολιτικές που εγγυώνται την εξισορρόπηση των δημοσιονομικών συνθηκών, είναι απαραίτητες για την προστασία τους.
Το ιταλικό χρέος είναι βιώσιμο, ωστόσο πρέπει να αποσαφηνιστεί η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης ώστε να διατηρηθεί έτσι, προειδοποίησε ο Visco.Άσχημα είναι τα μαντάτα και για την ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας, με τον Visco να εκτιμά ότι η ανάπτυξη του 2018 θα είναι χαμηλότερα του 1%, χωρίς να ληφθούν υπόψη τα μέτρα του προϋπολογισμού.
Σχετικά με την ολοκλήρωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ, ο Visco εκτίμησε ότι η Ιταλία θα είναι σε θέσει να ανταπεξέλθει, υπό την προϋπόθεση ότι θα παραμείνει πιστή στις πολιτικές οι οποίες εγγυώνται τη δημοσιονομική σταθερότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης