Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ενισχυμένος ο τζίρος στις δημοπρασίες

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ενισχυμένος ο τζίρος στις δημοπρασίες
ΑΓΟΡΑ: Όλο το ενδιαφέρον της συνεδρίασης ήταν στις δημοπρασίες.
Οι πιέσεις που υπήρχαν από νωρίς στη Motor Oil, λόγω Alpha TV, και στη Jumbo, λόγω της υπόθεσης με τα ακίνητα, είχαν βάλει τις μετοχές στο επίκεντρο.

Από την άλλη οι τράπεζες προσπαθούσαν μαζί με την Coca Cola, αλλά απλά αντιστάθμιζαν τις απώλειες και κρατούσαν τον γενικό δείκτη γύρω από το προηγούμενο κλείσιμο.
Στις δημοπρασίες όμως μπήκαν μεγάλες εντολές αγοράς με αποτέλεσμα συνολικά το ΧΑ να κλείσει καλύτερα.

Εντυπωσίασε ο όγκος στη Eurobank στο κλείσιμο που ξεπέρασε τα 9 εκατ. τεμάχια, ενώ κοντά στα 2 εκατ. τεμάχια ήταν ο όγκος στην Εθνική και 1,6 εκατ. τεμάχια στην Alpha Bank.

Ψηλά μπήκαν και οι εντολές των αγοραστών στη Jumbo με αποτέλεσμα να κλείσει με οριακές απώλειες, και στην Motor Oil με αποτέλεσμα να περιοριστούν οι απώλειες.

Συνολικά στο ΧΑ έγινε τζίρος 66 εκατ. ευρώ όπως άλλωστε περίμεναν κάποιοι αναλυτές στην προσυνεδρίαση, αφού είχαμε λήξη μήνα και ανέμεναν κινήσεις ωραιοποίησης.

ΑΠΑΤΗ: Εκεί που λες «τα είδαμε όλα» με την οικογένεια Κουτσολιούτσου, μαθαίνεις ότι κάτι άλλα «παλικάρια» έκαναν business με πιστωτικές κάρτες παρακάμπτοντας τα capital controls της Κίνας. Τι σου είναι ο Έλληνας…

MOTOR OIL: Ξεκάθαρη η αποδοκιμασία της αγοράς στο deal με τον Άλφα. Μεγάλη πτώση με υψηλό όγκο. Οι βασικοί μέτοχοι πάντως πριν το deal είχαν πουλήσει περισσότερες από 700 χιλ. μετοχές με αξία άνω των 15 εκατ. ευρώ.

JUMBO: Πιέσεις και εδώ παρά τις διαψεύσεις περί εμπλοκής της εισηγμένες στο «κύκλωμα» με τις συναλλαγές μέσω POS για αγορά ακινήτων από κινέζους.

ΟΤΕ: Διαπραγματεύεται 15,5 φορές τα εκτιμώμενα από τους αναλυτές κέρδη του 2019 ή με premium 24% έναντι των ομοειδών ευρωπαϊκών εταιρειών. Σε επίπεδο EV/EBIΤDA διαπραγματεύεται 4,1 φορές ή σε discount 25% έναντι των ομοειδών.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Όμορφη κίνηση. Φάνηκε από χθες ότι θα είχε καλή πορεία, αφού προς το κλείσιμο οι αγοραστές κατάλαβαν ότι τέλειωνε ο πωλητής και άρχισαν τα «μαστιγώματα».
Στο +5,29% και στα 4,6750 ευρώ σήμερα.

FOYRLIS: Προσπάθησε να αντιδράσει, πήγε μέχρι τα 4,56 ευρώ αλλά βυθίστηκε στις δημοπρασίες στα 4,33 ευρώ και στο -3,35% με όγκο 60 χιλ. τεμάχια.

AEGEAN: Προσπάθησε και αυτή πηγαίνοντας μέχρι τα 6,85 ευρώ, αλλά στα 6,80 ευρώ έβγαιναν κομμάτια και στο κλείσιμο έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και στα 6,68 ευρώ.

ΝΑΚΑΣ: Και μέρισμα 0,05 ευρώ και άνοδος 5,63% για τη μετοχή και λίγο ήταν. Χαμηλός βέβαια ο όγκος αλλά εδώ που έχει φτάσει η κατάντια του ΧΑ πάλι καλά να λέμε.

AS COMPANY: Πακέτο στα υψηλά της μετοχής ήτοι στα 2,70 ευρώ συνολικού όγκου 120 χιλ. τεμάχια. Μικρή αύξηση συνολικά στην κινητικότητα της μετοχής με κάποιες πληροφορίες να λένε ότι έγιναν μικρές πωλήσεις Jumbo για αγορές ΑΣΚΟ.

Νταξ, δεν έχουν καμία σχέση τα μεγέθη των δύο εταιρειών, αλλά και η AS Company, δικαιούται κάτι καλύτερο στο ταμπλό αφού τα θεμελιώδη της είναι εξαιρετικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης