Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Υποβαθμίζεται σε αρνητικό το outlook του Μεξικού, στο «ΒΒΒ+» η αξιολόγηση

Fitch: Υποβαθμίζεται σε αρνητικό το outlook του Μεξικού, στο «ΒΒΒ+» η αξιολόγηση
Υποβαθμίζεται σε αρνητικό το outlook του Μεξικού από τη Fitch
Σε αρνητικές -από σταθερές- υποβάθμισε τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook) του Μεξικού η Fitch Ratings, διατηρώντας στο «ΒΒΒ+» τη βαθμολογία για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα.
Ο αμερικανικός οίκος επικαλείται την αβεβαιότητα για την πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής και τον αυξανόμενο κίνδυνο για την Pemex.
«Η απόφαση να ακυρωθεί η κατασκευή ενός νέου αεροδρομίου για την πόλη του Μεξικού στέλνει ένα αρνητικό μήνυμα στους επενδυτές.
Οι προτάσεις για μεγάλες κεφαλαιακές επενδύσεις από την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Pemex, της οποίας ο ισολογισμός και η ανεξάρτητη πιστοληπτική ικανότητα έχουν υποστεί πιέσεις, συμβάλει στον αυξανόμενο κίνδυνο που συνδέεται με τις ενδεχόμενες υποχρεώσεις της χώρας».
Η εκλογή του Andres Manuel Lopez Obrador στην Προεδρία, τον περασμένο Ιούλιο, με ισχυρή εντολή για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, υπόσχεται σημαντική αλλαγή στις πολιτικές προτεραιότητες και έναν διαφορετικό τρόπο διακυβέρνησης, επισημαίνεται.
Η νεοεισερχόμενη κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει προϋπολογισμό του 2019 στα μέσα Δεκεμβρίου, μαζί με ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο.
Η Fitch αναμένει περαιτέρω μείωση του δημοσίου χρέους το 2018, στο 41% του ΑΕΠ, με το δημοσιονομικό έλλειμμα να φθάνει το 2% του ΑΕΠ.
Σε ό,τι αφορά στη συμφωνία με τις ΗΠΑ και τον Καναδά σχετικά με μια αναθεωρημένη τριμερή εμπορική συμφωνία που θα αντικαταστήσει τη NAFTA, μειώνει τον κίνδυνο για τις μεξικανικές εξαγωγές.
«Η ικανότητα απορρόφησης σοκ από το Μεξικό υποστηρίζεται από μια ευέλικτη συναλλαγματική ισοτιμία, ένα επαρκές επίπεδο συναλλαγματικών διαθεσίμων (173 δισεκ. δολάρια ΗΠΑ, που ισοδυναμεί με τέσσερις μήνες πληρωμών στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών) και πρόσβαση στην ευέλικτη πιστωτική γραμμή του ΔΝΤ, ύψους περίπου 88 δισεκ. δολαρίων», καταλήγει ο οίκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης