Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Ράλι για τη μεταβλητότητα – Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2009

Goldman Sachs: Ράλι για τη μεταβλητότητα – Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2009
Ισχυρή είναι η μεταβλητότητα σε επίπεδο μετοχών στη Wall Street, με την κλίμακα διακύμανσης σε μία μόνο συνεδρίαση να φθάνει ακόμη και στο -/+7%
Πραγματικό ράλι εμφανίζει η μεταβλητότητα στη Wall Street, με τους επενδυτές να έχουν σε αρκετές περιπτώσεις κάτι παραπάνω από περίεργη συμπεριφορά.
Εταιρείες οι οποίες ανακοίνωσαν μεγέθη γ’ τριμήνου 2018 άνω των εκτιμήσεων «τιμωρήθηκαν» με πτώση τουλάχιστον 0,5% για δύο διαδοχικές συνεδριάσεις.
Αντίστοιχα –κάτι περισσότερο φυσιολογικό – εταιρείες οι οποίες απογοήτευσαν με τα οικονομικά τους μεγέθη «είδαν» τη μετοχή τους να υποχωρεί έως και 3,5% εκ νέου σε δύο διαδοχικές συνεδριάσεις.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/penalty%20for%20good%20news.jpg
Αυτό, όμως, που φαίνεται να ξαφνιάζει τους αναλυτές, όπως σημειώνει η Katherine Fogerty της Goldman Sachs είναι το γεγονός ότι οι μετοχές των εταιρειών που είχαν ανακοινώσει μεγέθη γ’ τριμήνου έως την Παρασκευή 26/10 εμφάνισαν είτε άνοδο, είτε πτώση της τάξης του 4,5%.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διακύμανση που καταγράφεται από την περίοδο της χρηματοπιστωτικής κρίσης, δηλαδή στο γ’ τρίμηνο του 2009.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/single%20stock%20vol.jpg?itok=xuXkx7PT
Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι αυτή η έντονη μεταβλητότητα δεν αφορά το σύνολο της αγοράς αλλά μεμονωμένες μετοχές.
Ενώ ο S&P 500 τον Οκτώβριο του 2009 είχε εμφανίσει απώλειες 2%, τον Οκτώβριο του 2018 αυτές έφθασαν στο 7%.
Αντίθετα τον Οκτώβριο του 2009 ο VIX βρίσκονταν στο 61%, ενώ σήμερα βρίσκεται στο 19%.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/GS%20earnings%20day%20vol%203.jpg?itok=Wsiu6f3r
Παράλληλα ο John Marshall της Goldman Sachs προσθέτει από την πλευρά του ότι η έντονη διακύμανση μόνο σε συγκεκριμένες μετοχές υποδεικνύει την ανησυχία των επενδυτών για τη μελλοντική πορεία των κερδών, αλλά και ταυτόχρονα δείχνει ότι «οι επενδυτές δεν εκτιμούν ότι θα γίνει κάποιο εκτεταμένο sell off από τα τρέχοντα επίπεδα για τον δείκτη S&P 500».
https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/single%20stock%20vol%202.jpg?itok=8Q1lTi8m


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης