Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σε δύο εβδομάδες το νέο αίτημα της Folli Follie για προστασία από τους πιστωτές

tags :
Σε δύο εβδομάδες το νέο αίτημα της Folli Follie για προστασία από τους πιστωτές
Οι προσδοκίες των νομικών που έχουν αναλάβει την υπόθεση είναι μεγάλες
Τουλάχιστον δύο εβδομάδες ίσως και περισσότερες θα απαιτηθούν για την κατάθεση νέου αιτήματος από τη Folli- Follie προς το Πρωτοδικείο Αθηνών για τη ένταξή της στο άρθρο 106α περί προστασίας από τους πιστωτές.
Η πρωτοβουλία της διοίκησης να επανέλθει εκ νέου στη διαδικασία, η οποία να σημειωθεί προβλέπεται από την ελληνική νομοθεσία διότι θεωρεί χρήσιμη την δικαστική προστασία από τους πιστωτές αφού θα τις επιτρέψει να διαμορφώσει με κάποια άνεση  χρόνου ένα σχέδιο σωτηρίας για την εταιρεία με την προσδοκία …ότι σώζεται.
Οι προσδοκίες των νομικών που έχουν αναλάβει την υπόθεση είναι μεγάλες ενώ ήδη έχει βρεθεί το ποσοστό των πιστωτών που απαιτείται και ανέρχεται στο 20%.
Την συγκατάθεση τους δίνουν οι ομολογιούχοι οι οποίοι βάζουν πλάτη για να μη χάσουν το σύνολο της επένδυσης αλλά ένα μέρος της το οποίο θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στην εταιρεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες μερίδα ομολογιούχων έχει στείλει επιστολές αποδοχής στο νομικό γραφείο που προετοιμάζει την κατάθεση του αιτήματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χρόνος είναι πολύτιμος για τις τράπεζες καθώς κατέχουν το ενέχυρο της Folli- Follie και βιάζονται να το πουλήσουν.
Πρόκειται για το 35,7% των μετοχών της εταιρείας Αττικά Πολυκαταστήματα, το οποίο αναμένεται να βγει στον πλειστηριασμό από τις τράπεζες.
Στο ενδεχόμενο  να υπάρξει αύριο κατάθεση του αιτήματος για προστασία πιθανόν να μπλοκάρει την πώληση του 35,7% των μετοχών.
Έγκυρη πηγή θεωρεί βέβαιο ότι ο χρόνος ολοκλήρωσης της διαδικασίας θα ξεπεράσει τις δύο εβδομάδες. Ωστόσο το πρόβλημα για τους υποψήφιους αγοραστές είναι η διαθέσιμη ρευστότητά τους. Ανάμεσα στους υποψηφίους είναι οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας (Λαμπρόπουλος, Τσουβελεκάκης και Σγουμπόπουλος). Το τίμημα της πώλησης αναμένεται να ξεπεράσει τα 40 εκατ. ευρώ.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης