Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νέο πολεμικό μήνυμα από Τουρκία - Yeni Safak: Σε «κόκκινο συναγερμό» η Πολεμική Αεροπορία

Νέο πολεμικό μήνυμα από Τουρκία - Yeni Safak: Σε «κόκκινο συναγερμό» η Πολεμική Αεροπορία
«Ο τουρκικός στρατός προστατεύει το πλοίο» δήλωσε ο Celik αναφερόμενος στον Πορθητή,  το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο που ξεκίνησε τις ερευνητικές γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο
Νέο πολεμικό μήνυμα στέλνει η Άγκυρα προς την Αθήνα με αφορμή την έναρξη των ερευνών για υδρογονάνθρακες με το πλωτό γεωτρύπανο «Πορθητής».
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η Yeni Safak, στην Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός.
«Η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία είναι σε ετοιμότητα για τα πλοία που πλέον στην περιοχή (όπου γίνονται οι έρευνες για υδρογονάνθρακες) σε μια περίοδο σχετικά μεγάλης έντασης στη Μεσόγειο» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.



Εν τω μεταξύ, ο Omer Celik, εκπρόσωπος του κόμμα του Recep Tayyip Erdogan, διεμήνυσε χθες στην ελληνική πλευρά ότι εάν επιχειρήσει να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, η Τουρκία θα δώσει σκληρή απάντηση.
«Η Τουρκία θα απαντήσει σκληρά εάν η Ελλάδα προσπαθήσει να διευρύνει σταδιακά τα χωρικά της ύδατα» δήλωσε ο Celik.
Αναφερόμενος στον «Πορθητή» το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο που ξεκίνησε τις ερευνητικές γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Celik τόνισε «ο τουρκικός στρατός προστατεύει το πλοίο», ούτως ώστε να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα και η Κύπρος θα απέχουν από οποιαδήποτε απόπειρα να σταματήσουν τη δραστηριότητά του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης